Primarul PSD Belina din Teleorman vrea sa anuleze dreptul de vot al romanilor din Diaspora: „Sunt acolo, sa stea acolo, sa-si aleaga acolo presedintele” – Video

politica

Lucian Calin, primarul PSD al localitatii Seaca (Teleorman), le-a declarat jurnalistilor de la Recorder, la Congresul PSD, ca romanii din Diaspora nu ar trebui sa aiba drept de vot la alegerile prezidentiale.

„La alegerile prezidentiale ar trebui sa aiba drept de vot cei care sunt prezenti in tara, cei care platesc taxe si impozite, nu se ne aleaga cei din diaspora presedintele. Sunt acolo, sa stea acolo, sa-si aleaga acolo presedintele”, a spus Calin.

Intrebat de unde este, primarul a raspuns ranjind: „La Seaca, insula Belina”.

Lucian Calin este cunoscut in judet pentru relatiile speciale si foarte profitabile pe care le-a avut atat cu Liviu Dragnea cat si cu Tel Drum.

In 2013, prin semnatura premierului Victor Ponta, o insula si un brat al Dunarii au trecut din administrarea Apelor Romane in cea a Consiliului Judetean Teleorman.

„Ce nu se mentioneaza in niciunul dintre documentele care a oficializat acest transfer guvernamental de mai bine de 300 de hectare de teren pe malul Dunarii sunt avantajele directe ale companiei Tel Drum, controlata de vechi colaboratori ai lui Liviu Dragnea, care a luat in concesiune Bratul Pavel pentru pescuit.  ‘Din 2011 sunt inchiriate de Tel Drum. Acum, daca le-a luat la Consiliul Judetean, nu mai da bani la Apele Romane’”, declara Lucian Calin pentru gandul, in 2013.

Pe cele 300 de hectare ar fi urmat sa se dezvolte o afacere foarte profitabila: un aquapark, un complex turistic si sportiv, cu hotel, bazine de inot si pensiune plus o tabara cu plaja.

Liviu Dragnea, la acea data vicepremier, a fost de altfel cel care, in calitate de ministru al administratiei, a initiat hotararea de Guvern pe care si-a pus semnatura impreuna cu ministrii Ana Lucia Varga (Ape) si Rovana Plumb (Mediu).

Intr-un alt interviu, pentru Catavencii, primarul Lucian Calin a negat ca Dragnea ar avea interese in aceasta afacere.

„Eu cred ca si legal este, ce vreti sa spuneti? Domnul Dragnea are grija de noi toti, sa fie legal, normal ca trebuie sa fie legal, altfel nu se poate. (…) Multumesc domnului Dragnea ca n-a uitat. Or sa munceasca si oamenii locului undeva”, spunea Calin pentru Catavencii.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: