Primarul PSD din Marasesti, bagat dupa gratii pentru „grup infractional organizat”. Este un apropiat al lui Oprisan

politica

Primarul orasului Marasesti, Valerica Chitic (PSD), a fost retinut, marti seara, pentru 24 de ore, intr-un dosar privind mai multe infractiuni, intre care folosirea functiei pentru favorizarea altor persoane, delapidare, fals intelectual, folosirea cu rea credinta a creditului societatii si grup infractional organizat, conform reprezentantilor Parchetului de pe langa Tribunalul Vrancea.

„In urma audierilor care au avut loc marti, fata de primarul orasului Marasesti, Valerica Chitic, s-a dispus masura retinerii pentru 24 de ore, incepand cu ora 22,10. Acesta are calitatea de suspect intr-un dosar privind mai multe infractiuni, printre care folosirea functiei pentru favorizarea altor persoane, delapidare, fals intelectual, folosirea cu rea credinta a creditului societatii si grup infractional organizat. Facem precizarea ca, pana la adoptarea unei hotarari judecatoresti definitive, persoana retinuta se bucura de prezumtia de nevinovatie”, a declarat, pentru Agerpres, procurorul de caz, Nicolae Pircalabescu.

Marti, procurorii vranceni au efectuat mai multe perchezitii la Marasesti, atat la sediul primariei din localitate, cat si la persoane fizice si la o societate care ar avea legatura cu dosarul in care este cercetat primarul. Mai multe persoane au fost aduse la audieri, dar primarul Valerica Chitic a fost singurul retinut.

Potrivit anchetatorilor, cercetarile in dosarul instrumentat de Parchetul de pe langa Tribunalul Vrancea au pornit de la o sesizare din oficiu. La perchezitii au fost ridicate mai multe documente, in urma analizei acestora urmand a se stabili prejudiciul in cauza.

Comentarii: