politica

Primarul PSD din Murfatlar si-a marit salariul imediat dupa ce l-a auzit pe premierul Orban ca va ingheta salariile demnitarilor

Primarul orasului Murtfatlar, Valentin Saghiu (PSD), a adoptat o hotarare de Consiliu Local prin care mareste salariile tuturor angajatilor, inclusiv pe al sau. Masura a fost luata dupa ce premierul Ludovic Orban a anuntat ca va ingheta salariile demnitarilor.

Edilul si-a marit salariul de la 12.480 de lei la 13.500 de lei.

„Daca va uitati si verificati foarte bine legea, o sa vedeti ca noi am facut mai mult o actualizare. Toti colegii mei sunt obligati sa ajunga la aceasta suma, pentru ca este vorba si de salariul viceprimarului si de salariul consilierilor locali. Toate aceste lucruri trebuie sa fie puse in aplicare”, a declarat Valentin Saghiu, intr-o interventie la Digi24.

Intrebat daca ar fi fost sanctionat daca nu actualiza aceste salarii, primarul a raspuns: „Bineinteles, institutiile noastre sunt cele mai controlate din Romania. (…) Poate spune Curtea de Conturi ca nu am votat in sedinta de consiliu…. lucrurile acestea se pot verifica la celelalte primarii”.

Primarul din Murfatlar explica si de ce nu a facut „actualizarea” mai repede: „Pentru ca nu a fost buget, e primarie de orasel, de aceea actualizarea a venit la noi mai tarziu. E o actualizare pe vechi. Nu ne-am actualizat la salariul minim pe economie, la ce s-a aprobat legea acum 2,230… nu am ajuns acolo inca. Speram ca poate la anul o sa o ducem mai bine si se pot mari salariile… daca nu, sa stagneze la acest nivel. Daca nu aveam buget, nu puteam sa facem salariile…”.

Intrebat care sunt avantajele localitatii, Valentin Saghiu a enumerat: „mari contribuabili, brutarii, gara maritima, industrie grea, comert, magazine mari, patru benzi pana la Constanta, vara, turism”.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Imagini socante: momentul in care Robert Fico este impuscat in plina strada, surprins intr-o filmare cu telefonul – VIDEO

Momentele socante in care premierul Robert Fico a fost impuscat la Handlova, dupa o sedinta…

2 minute ago

Barbatul care a atentat la viata premierului slovac Fico este un fost angajat al unei companii de securitate si poet, in varsta de 71 de ani

Presa slovaca a relatat ca atacatorul care a tras cinci gloante asupra premierului Robert Fico…

9 minute ago

Atlantic Council si SNSPA au organizat dezbaterea “Security and stability for the Black Sea region”

Miercuri, 15 mai 2024, Atlantic Council si Scoala Nationala de Studii Politice si Administrative (SNSPA)…

15 minute ago

Iohannis si Ciolacu se declara „socati” in legatura cu impuscarea premierului Slovaciei: „Condamn cu fermitate astfel de acte extremiste”

Presedintele Klaus Iohannis a afirmat, miercuri, ca este socat sa afle ca premierul Slovaciei, Robert…

2 ore ago