Primarul Scripcaru, reales cu peste 51% din voturi, chemat azi in fata PROCURORILOR

news

Primarul George Scripcaru s-a prezentat luni, impreuna cu alti patru inculpati din dosarul in care sunt acuzati de fapte de coruptie, la Curtea de Apel Brasov, pentru verificarea masurii preventive de control judiciar in care se afla de cateva luni.

Intrebat ce parere are despre faptul ca un numar mare de brasoveni i-au acordat votul duminica, pentru un nou mandat in functia de primar al Brasovului, Scripcaru a precizat: „Trebuie sa-i intrebati pe cetateni”.

„Inseamna ca din punct de vedere al activitatii administrative, ceea ce s-a intamplat si ceea ce s-a rezolvat de-a lungul timpului a fost mai important pentru brasoveni. Orice persoana poate fi acuzata de orice, problema este sa vedem si ce se intampla pana la final”, a subliniat edilul, citat de Agerpres.

Avocatul acestuia, Vladimir Ciolacu, a precizat la randul lui ca dosarul in care este cercetat George Scripcaru se afla in Camera Preliminara si ca, in opinia sa, acest proces va dura destul de mult.

„Cred ca procesul va dura destul de mult, avand in vedere ansamblul probatoriu. Trebuie sa aveti in vedere ca dosarul este in Camera Preliminara, iar procesul nu a inceput, posibil pe la sfarsitul lunii septembrie sa se intample acest lucru si poate sa dureze chiar si trei patru ani”, a spus aparatorul.

Intrebat cat mai poate ramane sub control judiciar, avocatul a precizat ca masura preventiva poate dura pana la cinci ani, dar este o chestiune pur teoretica, pentru ca nu s-a intins acest termen la niciun dosar din Romania.

Referitor la afectarea exercitarii functiei de primar de catre masura preventiva, Vladimir Ciolacu a spus ca in niciun caz nu se poate intampla acest lucru, atata vreme cat exista, potrivit Constitutiei, prezumtia de nevinovatie. El a subliniat ca niciun proces aflat in derulare n-ar trebui sa-l afecteze pe George Scripcaru in exercitarea functiei sale de primar, cum nu ar putea sa-i afecteze nici pe cetateni.

In legatura cu restrictiile impuse de masura preventiva, avocatul a afirmat despre George Sripcaru ca „nu are restrictii”.

„Singurele restrictii sunt impuse de lege. Are interdictia de a lua legatura cu martorii sau alti participanti la procesul penal. Nu are alte restrictii si nu a avut niciodata. Nu exista martori in dosar care sa aiba functii in primarie. Exista coinculpati care au avut functii in primarie si, ca urmare a trimiterii lor in judecata, au fost suspendati din functiile respective pentru ca acesta este statutul functionarului public”, a punctat sursa citata.

George Scripcaru, care duminica a castigat al patrulea mandat de primar al Brasovului, a fost trimis in judecata in luna martie de procurorii DNA Brasov, pentru trei infractiuni: abuz in serviciu, instigare la tentativa de abuz in serviciu si luare de mita.

Potrivit datelor finale prezentate luni de Biroul Electoral Municipal, Scripcaru a obtinut cele mai multe voturi pentru Primaria Brasov, castigand cel de-al patrulea sau mandat de primar cu 45.897 de voturi (51,23%) din cele 89.584 de voturi valabil exprimate.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: