Primarul Sectorului 2, audiat la Politie in calitate de martor intr-un dosar privind ilegalitati cu un bloc nou construit. Blocul are un etaj in plus

news

Primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu,  a fost audiat luni la Sectia 8 de Politie din Capitala, in calitate de martor, intr-un dosarul privind constructia ilegala a unui bloc din acest sector.

Blocul este construit pe str. Sachelarie Visarion, nr. 55, Sector 2. Are un etaj in plus si o suparafata mai mare a apartamentelor.

Comisia de receptie formata din beneficiarul imobilului nou construit, in calitate de presedinte, si reprezentanti din cadrul Inspectoratului de Stat in Constructii si ai Primariei Sectorului 2 Bucuresti, au semnat procesul verbal de receptie la terminarea lucrarilor prin care se atesta in fals ca imobilul nou construit are un regim de inaltime conform autorizatiei emise.

Totodata, beneficiarul a determinat lucratorii din cadrul Oficiului de Cadastru si Publicitate Imobiliara Bucuresti sa admita inscrierea dreptului de proprietate asupra imobilului nou construit din str. Sachelarie Visarion, nr. 55, Sector 2, si a unor suprafete vadit mai mari decat suprafetele prevazute in autorizatia de construire.

UPDATE „Documentele pe care le au constructorii nu sunt aceleasi cu documentele care au fost autorizate. E o ancheta penala in curs. Noi colaboram, eu colaborez cu tot ceea ce se poate si e important de spus ca noi verificam toate documentele care ajung la noi si, din punctul meu de vedere, tot ceea ce am facut a fost suta la suta legal. Este vorba de o autorizatie de construire emisa in mandatul anterior cu un certificat de edificare emis in mandatul meu. In acest mandat exista niste suspiciuni pentru ca, fata de certificatul de edificare, inregistrarea la cadastru este diferita”, a afirmat Radu Mihaiu la iesirea de la audiere la Sectia de Politie.

Primarul Sectorului 2 a adaugat ca nu el a formulat aceasta plangere.

„Nu, nu am formulat eu plangerea aceasta. Inca o data vreau sa mentionez ca este o diferenta intre certificatul de edificare si ceea ce a fost intabulat la cadastru. Semnatura mea apare pe certificatul de edificare. Procesul verbal de receptie a fost semnat de catre o persoana din Primarie, un inspector din cadrul Primariei, dar mai mult de atat nu pot sa spun. In acest moment da, mai lucreaza la Primarie. Nu a fost suspendat. Nu am avut pana acum niciun motiv sa facem acest lucru. O sa vedem in functie de cursul acestei anchete”, a completat Mihaiu.

El a adaugat ca nu a fost la fata locului la acea edificare.

„Nu eu am fost la fata locului. Nu poate primarul sa mearga la toate edificarile. De aceea exista inspectori, de aceea exista aparatul de specialitate, sa fie alti oameni care se duc acolo si vad realitatea factica a acestor cazuri”, a mai explicat edilul de sector.

Intrebat daca arhitectul sef este vizat de aceasta ancheta, Mihaiu a raspuns: „Nu am cunostinta despre acest lucru in acest moment”.

„Arhitectul sef este cosemnatar, la fel ca primarul, pe documentul de atestare a edificarii. Cu acel certificat proprietarul, dezvoltatorul poate merge catre Oficiul de Cadastru si Publicitate Imobiliara, deci catre cadastru, sa isi intabuleze cladirea, ceea ce inteleg ca ar fi facut”, a conchis Radu Mihaiu.

„La data de 10 aprilie 2023 politistii din cadrul Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti – Serviciul de Investigare a Criminalitatii Economice – Sector 2 au pus in executare 10 mandate de perchezitie domiciliara in Bucuresti, cat si in judetele Ilfov si Dambovita, la adresele unor persoane banuite de savarsirea infractiunilor de fals intelectual, fals in inscrisuri sub semnatura privata si abuz in serviciu.

In fapt, la data de 16 noiembrie 2020, comisia de receptie formata din beneficiarul unui imobil nou construit si reprezentanti ai unor institutii publice ar fi semnat procesul verbal de receptie la terminarea unor lucrari, prin care se atesta in fals ca imobilul nou construit are un regim de inaltime conform autorizatiei de constructie emisa.

Totodata, beneficiarul ar fi determinat lucratorii din cadrul unor institutii publice sa admita inscrierea dreptului de proprietate asupra unui imobil nou construit din Bucuresti si a unor suprafete vadit mai mari decat suprafetele prevazute in autorizatia de construire.

De asemenea, au fost emise 12 mandate de aducere, persoanele vizate urmand a fi conduse la audieri.

Cercetarile sunt continuate sub aspectul savarsirii infractiunilor de fals intelectual, fals in inscrisuri sub semnatura privata si abuz in serviciu, sub supravegherea Parchetului de pe langa Judecatoria Sectorului 2”, a anuntat Politia.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: