Primarul Timisoarei anunta ca este cercetat penal de DNA: „N-am nicio neliniste, n-am facut personal nicio ilegalitate”

news

Primarul Timisoarei, Nicolae Robu,  a fost informat de DNA, vineri, ca este cercetat penal in dosarul reabilitarii termice a unor blocuri din oras cu bani europeni.

Robu a fost audiat aproximativ 30 de minute de procurorii DNA. Primarul Timisoarei a confirmat ca a fost pus sub acuzare in dosarul reabilitarii blocurilor, urmand sa dea mai multe declaratii la conferinta de presa.

Primarul Timisoarei, Nicolae Robu, a postat vineri un mesaj pe pagina lui de Facebook, dupa ce a fost audiat la DNA Timisoara, precizand ca nu a facut nicio ilegalitate si ca are incredere in colaboratorii sai, dar de garantat garanteaza doar pentru el insusi.

“Astazi am fost chemat la DNA pentru a mi se aduce la cunostinta ca am calitatea de suspect intr-un dosar legat de anveloparea unor blocuri pe fonduri europene. Asadar, calitatea de suspect, nu aceea de pus sub acuzare, cum intoxica unii. Ce pot spune este ca n-am nicio neliniste in ceea ce ma priveste, pentru ca n-am facut personal nicio ilegalitate si nici n-am cerut altora sa faca, nici pe aceasta speta, nici pe altele. Dimpotriva, mereu le cer tuturor colaboratorilor sa respecte cu sfintenie legea”, a scris Nicolae Robu.

Primarul Timisoarei a explicat cum a fost implicat in dosarul reabilitarii termice a blocurilor cu bani europeni.

“Eu sunt implicat in aceasta speta: o data prin refuzul de a satisface pretentiile proiectantului de a i se plati sume peste valoarea contractului de achizitie -15.000 euro-, incheiat prin atribuire directa in baza si in limitele legii achizitiilor publice, pretentii rezultate in urma reevaluarii de catre el a valorii muncii lui, refuz suspectat de abuz in serviciu in dauna firmei in cauza. A doua oara prin faptul ca am semnat declaratiile cerute de procedurile de accedere la fonduri europene ca toate documentele conexe cererii de finantare sunt legale -lucru asupra caruia eu am primit toate garantiile de la aparatul de specialitate-, in conditiile in care exista suspiciuni ca s-ar fi comis de catre anumite persoane falsuri etc. Evident, n-am avut stire de asa ceva”, a explicat Nicolae Robu.

De asemenea, primarul Timisoarei a precizat ca nu garanteaza pentru nimeni si ca isi sustine nevinovatia.

“Firesc, imi voi sustine nevinovatia cand voi fi chemat sa dau declaratii, eu prin tot ce am facut actionand cu buna credinta, cu convingerea ca tot ce se intampla este legal, ca fac o fapta buna, aducand Romaniei, Timisoarei, unui numar mare de familii, pana la urma -daca imi amintesc bine, 1.500!-, milioane de euro din fondurile europene nerambursabile. Iata, daca traditia in Romania este sa se dea bani peste cat este meritat catre firme ale unor membri din acelasi partid cu decidentii, eu sunt acuzat ca am dat prea putin, ca n-am vrut sa platesc niciun leu in plus peste cat prevede contractul! (proiectantul era membru important al PNL Timis, cu activitate in Secretariatul General). In fine, tin sa declar ca eu iau ca pe ceva normal ca sunt audiat, ca, avand semnatura pe niste documente care gireaza documente asupra carora planeaza suspiciuni de ilegalitate -fals etc.-, ma fac suspect si am incredere ca procurorul de caz va face lumina in ceea ce ne priveste pe fiecare din cei implicati. Am incredere in colegii mei, altfel nu i-as fi acceptat ca si colaboratori, dar de garantat eu nu garantez decat pentru mine! Este un principiu de viata al meu, la care am ajuns dupa circa 50 de ani de experienta”, a conchis Nicolae Robu.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android

Mai mult despre: , ,

Comentarii: