Primarul unui mare oras din Germania, satul de romani si de bulgari: „Sa vina sirienii in locul lor. Mi-ar placea sa dublez numarul sirienilor”

news

Primarul orasului Duisburg din Germania s-a saturat de conflictele zilnice si de rata crescuta a somajului. Edilul spune ca vinovati de acest lucru sunt romanii si bulgarii. Primarul ar prefera chiar sa dubleze numarul sirienilor, cu conditia ca romanii si bulgarii sa plece.

Soren Link a vorbit despre problemele cu care se confrunta orasul sau, intr-un interviu pentru o publicatie germana.

”Est-europenii nu vin toti la Duisburg ca sa munceasca”, a precizat primarul, citat de Business Magazin.

Link a mai declarat ca Duisburg este un oras cu o rata de somaj de peste 12% si ca romanii si bulgarii s-ar duce ”in alta parte” daca chiar ar vrea sa munceasca, potrivit ziarulromanesc.de.

In schimb, ei ”vin la Duisburg datorita conditiilor favorabile de locuit si a infrastructurii bune”, a spus primarul intr-un interviu acordat portalului de stiri Der Westen.

Link s-a aratat contrar prezentei est-europenilor inca de acum doi ani cand, pe timpul unei conferinte privind refugiatii, a spus: ”Mi-ar placea sa dublez numarul sirienilor, daca as putea trimite de aici cativa est-europeni”.

Apoi politicianul si-a cerut scuze, spunand ca nu a ales cele mai fericite cuvinte si ca nu a vrut sa raneasca pe nimeni personal.

Acum, chiar inainte de alegerile locale pentru primarie, care coincid cu alegerile generale de pe 24 septembrie, a uitat de regrete si a spus in interviu ca la acea vreme a primit ”un puternic sprijin al publicului” pentru declaratiile legate de sirieni si est-europeni.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: