Primele acuzatii de CORUPTIE la adresa primarului Firea: „Aceasta achizitie este cu ‘DEDICATIE'”

politica

Intetoia primarului Capitalei, Gabriela Firea, de a comanda 200 de autobuze second-hand naste suspiciuni. Deputatul PNL Dan Cristian Popescu acuza „ca se urmareste favorizarea unei firme”.

Deputatul sesizeaza ca Firea nu doreste licitatie pentru aceasta achizitie si observa ca „nu sunt pe toate drumurile primarii sau firme de leasing ori alti detinatori, care sa aiba deja in proprietate 200 autobuze Euro 4 si sa fie si dispusi sa le vanda pe toate odata catre RATB”.

„Primarul General a anuntat ca va cere RATB sa achizitioneze ‘in regim de urgenta’ 200 autobuze vechi, sub pretextul ca ‘licitatia pentru autobuze noi ar dura foarte mult’. Achizitia de autobuze noi presupune ca producatorul care va castiga licitatia va lansa productia de autobuze conform contractului. Autobuzele comandate nu exista la data incheierii contractului pentru ca niciun furnizor nu are pe stoc sute de autobuze, fara comenzi prealabile, cu atat mai mult cu cat respectivul producator nu are de unde sa stie specificatiile viitorilor clienti, de exemplu rampa pentru persoane cu dizabilitati, camera video, numarul de locuri pe scaune, puterea instalatiei de aer conditionat s.a.m.d.

Intentia lui Firea de a achizitiona autobuzele naṣte suspiciuni ca aceasta achizitie este ‘cu dedicatie’ ṣi ca se urmareste favorizarea unei firme. Nu sunt pe toate drumurile primarii sau firme de leasing ori alti detinatori, care sa aiba deja in proprietate 200 autobuze Euro 4 si sa fie si dispusi sa le vanda pe toate odata catre RATB. Este evident ca doamna Firea are deja informaṭii despre cine va fi furnizorul autobuzelor ‘second hand’.

Un alt aspect care ridica semne de ȋntrebare este faptul ca Gabriela Firea vrea sa cumpere 200 de autobuze vechi, desi tot ea spune ca din 1000 autobuze ale RATB doar 648 sunt pe traseu. Primarul General nu explica de ce restul de 342 autobuze care stau in garaj nu sunt reparate sau casate, dupa caz, in vederea opririi risipei din banii bucurestenilor. De ce Firea nu repara vechiturile noastre si prefera sa cumpere vechiturile strainilor?

In consecinta, voi monitoriza strict achiziṭia si daca doamna Firea va face aceasta cheltuiala enorma din banii bucurestenilor prin incalcarea legislatiei privind achizitiile publice, imi exprim speranta ca organele abilitate se vor autosesiza de urgenṭa”, afirma Dan Cristian Popescu intr-un comunicat de presa.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: