Primele bancnote purtand efigia regelui Charles al III-lea vor intra in circulatie in iunie 2024

externe

bancnote, Charles al III-lea, iunie, emise

Primele bancnote de lire sterline cu regele Carol al III-lea al Marii Britanii vor intra in circulatie in luna iunie, a anuntat Banca Angliei. Noile bancnote vor fi emise doar pentru a le inlocui pe cele uzate si pentru a face fata unei eventuale cresteri a cererii de bancnote.

„Portretul regelui va aparea pe modelele existente ale tuturor celor patru bancnote (5, 10, 20 si 50 de lire sterline), fara alte modificari ale modelelor existente”, a precizat banca intr-un comunicat citat de Euronews.

Singura diferenta in design va fi ca imaginea regelui o va inlocui pe cea a mamei sale, regina Elisabeta a II-a. Loturile initiale vor fi vandute la licitatie pentru a strange bani in scopuri caritabile.

„Membrii publicului vor putea, de asemenea, sa schimbe o valoare limitata de bancnote din seria actuala sau din seria veche pentru noile bancnote Charles III, prin intermediul Bancii Angliei, pentru o perioada scurta de timp, incepand cu data de emisiune 5 iunie 2024”, se mai arata in comunicat.

Primele monede batute cu imaginea lui Charles sunt in circulatie de cateva luni. Cu toate acestea, pregatirea bancnotelor a durat mult mai mult timp din motive tehnice, inclusiv pentru a le face lizibile pentru aparatele bancare si casele de marcat automate.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: