news

Primele coduri galbene de vreme rea din noul episod de iarna. 14 judete vizate de vant, polei, ninsori si viscol, incepand de astazi

Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a anuntat duminica pentru judetele din Moldova, Dobrogea si jumatatea de est a Munteniei ca vor intra, pana in dimineata zilei de marti, 9 ianuarie, sub cod galben de intensificari ale vantului, polei, ninsori moderate cantitativ si viscol. Precipitatiile se vor extinde in urmatoarele zile in toate regiunile, informeaza meteorologii ANM.

Conform infomarii ANM, „duminica vor fi mai ales ploi, apoi treptat vor predomina ninsorile, iar in Oltenia si Muntenia local se vor acumula 15-30 l/mp. Pe alocuri se va depune polei. Vantul va avea intensificari temporare cu viteze intre 45-50 km/h”.

Cod galben de vant, polei, ninsori si viscol, pana miercuri

In total, 14 judete – intreg estul tarii – sunt vizate de codul galben care intra in vigoare astazi, 7 ianuarie, de la ora 18.00, si este valabil pana marti 9 ianuarie, la ora 10.00.

In acest interval, „in judetele Suceava, Botosani, Neamt si Iasi va ninge moderat cantitativ si se va depune strat de zapada, local de peste 10 -15 cm”, anunta ANM.

Totodata, in noaptea de 7 spre 8 ianuarie si in prima parte a zilei de luni, „in jumatatea sudica a Moldovei, in cea estica a Munteniei si in Dobrogea vor fi mai ales ploi ce local vor depune polei, apoi vor predomina ninsorile”.

Rafalele de vant vor avea viteze de 55-70 km/h, mai precizeaza meteorologii, care avertizeaza ca vor fi perioade cu viscol si vizibilitate redusa.

Ger in centru, est si nord

De asemenea, ANM anunta ca de la inceputul saptamanii viitoare „vremea se va raci semnificativ”. Concret, marti, 9 ianuarie, temperaturile maxime vor fi cuprinse in general intre -8 si 0 grade, iar „in noaptea de marti spre miercuri va fi ger in nord, centru si est, cu minime termice de pana la -20-18 grade”.

Prognoza pentru Bucuresti

Meteorologii au emis pentru intervalul 7 ianuarie, ora 12.00 – 9 ianuarie, ora 10.00, o prognoza si pentru Bucuresti.

In prima zi a intervalului, temperaturile vor fi peste cele normale pentru aceasta perioada, cu o maxima de 10 grade Celsius si o minima de 2-3 grade.

Incepand din dimineata zilei de luni, 8 ianuarie, „vremea va fi inchisa si se va raci accentuat”, anunta ANM, precizand ca sunt posibile precipitatii mixte in Capitala. Temperatura maxima va fi de 3-4 grade, iar cea minima de -4-3 grade.

Urmareste-ne si pe:
Flavius Iancu

Recent Posts

Surpriza pentru Netanyahu. Procurorul-sef al Curtii Penale Internationale solicita mandat de arestare, pentru crime de razboi, pe numele premierului Israelului

Procurorul-sef al Curtii Penale Internationale a anuntat ca solicita mandate de arestare pentru inalti oficiali…

20 de minute ago

New York Times: NATO este aproape de a trimite soldati in Ucraina. Care va fi misiunea acestora

Potrivit unui articol publicat in New York Times (NYT), se pare ca NATO este aproape…

3 ore ago

Ciolacu a luat jumatate de guvern in Turcia. Cel mai probabil, vizita a fost aranjata de Ponta

Premierul Marcel Ciolacu a inceput marti o vizita oficiala in Turcia,  unde va aveasi  o…

2 ore ago

Permis de conducere de la 17 ani? Parlamentarii romani nu sunt de acord: „Suntem pe primul loc la victime in urma accidentelor de circulatie”

Presedinta Comisiei pentru aparare din Senat, Nicoleta Pauliuc, a informat, luni, ca nu sustine proiectul…

2 ore ago

Nivel ridicat de euroscepticism in Serbia: doar 40% dintre sarbi ar vota pentru aderarea la UE. In schimb, 92% dintre albanezi ar vota in favoarea accederii la blocul comunitar

Potrivit unui sondaj recent realizat de Institutul Republican International, cu sediul la Washington, cetatenii sarbi…

2 ore ago