Primele date credibile privind numarul rusilor „disparuti” in Ucraina: 41.666. Atatea plangeri a primit Kremlinul din partea familiilor celor disparuti

externe

Kremlinul a primit in aprilie aproape 42.000 de plangeri din partea rudelor soldatilor disparuti in Ucraina, a relatat joi publicatia de investigatii iStories, citata de Moscow Times.

Datele oficiale au aratat ca administratia presedintelui Vladimir Putin a primit 41.666 de cereri legate de soldatii disparuti sau capturati.

Guvernul rus nu a publicat nicio cifra oficiala privind bilantul victimelor din Ucraina din 25 martie, cand a declarat ca 1.351 de oameni au murit in timpul conflictului.

„Tipurile de oameni care ii scriu presedintelui sunt de obicei loiali, dar apolitici”, a declarat pentru iStories Abbas Galliamov, consultant politic si fost redactor de discursuri pentru Putin. „Acestia sunt oameni obisnuiti… cu o mentalitate traditionala si credinta intr-un tar patriarhal binevoitor”.

Datele Kremlinului nu au indicat cate dintre plangeri au fost procesate sau daca au fost oferite raspunsuri definitive celor afectati.

Ucraina a declarat ca detinea aproximativ 600 de prizonieri de razboi rusi la inceputul lunii aprilie. Potrivit Kievului, peste 400 de soldati au fost schimbati pana in prezent cu Moscova in 14 schimburi de prizonieri. Moscova nu a publicat propriile cifre.

O importanta organizatie pentru drepturile soldatilor, Uniunea comitetelor de mame ale soldatilor din Rusia, a declarat ca a primit „cateva sute” de cereri prin care se solicita informatii despre militarii disparuti.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: