Primele date din Raportul 10 August. Carmen Dan a comandat direct represiunea, liderii huliganilor erau in contact cu un secretar de stat MAI

politica

Surse judiciare au dezvaluit pentru jurnalistii de la HotNews.ro amanunte din Raportul 10 August, care a fost desecretizat joi de ministrul de Interne. Astfel, din raport rezulta ca fostul ministru de Interne, Carmen Dan, a comandat direct represiunea. Mai mult, liderii huliganilor care au fost folositi ca pretext pentrui interventia in forta a Jandarmeriei se aflau in contact direct cu un inalt oficial al MAI.

Carmen Dan, care se afla in concediu in 10 august 2018, a venit la biroul de la Ministerul de Interne si a preluat comanda operatiunilor in jurul orei 12:00, arata Raportul privind interventia in forta a Jandarmeriei la mitingul din 10 august 2018.

Potrivit surselor citate, aceasta a preluat comanda de la Nucu Marin, secretar de stat in MAI la acea data.

Din acel moment, ordinele au fost date prin intermediul lui Mihai Valeriu, subsecretar de stat, au precizat sursele citate.

Raportul prezinta detaliat misiunile, unitatile efective deplasate in zona Pietei Victoria si desfasurarea evenimentelor pe ore si minute.

Potrivit unor surse din DIICOT, Mihai Valeriu ar fi tinut permanent legatura cu Liviu Dragnea si liderii huliganilor. De notat ca aceasta informatie nu face parte din raportul desecretizat joi.

Raportul privind interventia in forta a Jandarmeriei la mitingul din 10 august 2018 a fost desecretizat, a anuntat ministrul de Interne, Marcel Vela. El a precizat ca DIICOT a luat act de declasificarea raportului, care poate fi folosit acum in cercetarea penala si care va putea fi facut public la finalul anchetei procurorilor.

Ministrul de Interne a spus, intr-o conferinta de presa, ca toate institutiile carora le-a cerut avizul pentru declasificarea raportului si-au dat acordul, inclusiv Jandarmeria fiind de acord.

Potrivit acestuia, raportul va putea fi facut public abia la finalizarea anchetei penale.

Legat de sefii Jandarmeriei la momentul 10 august si care sunt inca in diverse functii, ministrul de Interne a spus ca urmeaza sa vada concluziile comisiei care i-a anchetat pe linie administrativa, iar saptamana viitoare va anunta exact ce se intampla cu anchetele disciplinare.

Mai mult despre:

Comentarii: