Primele DOVEZI. Ce s-a gasit in COMPUTERUL pilotului ucigas

news

Anchetatorii au cercetat computerul lui Andreas Lubitz si au descoperit ca acesta cautase pe internet, cu putine zile inainte de prabusire, metode de sinucidere si cum poate fi blocata usa cabinei pilotilor.

Potrivit procurorilor germani, aceste cautari pe internet sunt primele dovezi ca actiunile pilotului au fost premeditate, scrie Washington Post.

Anchetatorii s-au uitat dupa cautarile facute de Lubitz pe internet in perioada 16-23 martie. Pilotul „s-a informat despre caile in care se poate sinucide”, a declarat purtatorul de cuvant al procuraturii din Dusseldorf, Ralf Herrenbrueck.

„In plus, cel putin o data pe zi, el a fost preocupat cateva minute sa caute informatii despre masurile de securitate legate de usa de la cabina pilotilor”, a adaugat Ralf Herrenbrueck.

Procurorii nu au dezvaluit si termenii de cautare utilizati de pilot.

Pana in prezent se cunoaste ca Andreas Lubitz urmase timp de mai multi ani tratamente pentru tulburari psihice, el intrerupandu-si in anul 2009 cursurile de pilotaj in urma unui grav episod depresiv pe care l-a adus la cunostinta companiei Lufthansa, cea care detine filiala low-cost Germanwings.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: