Primele efecte CONCRETE ale atacurilor Rusiei asupra ISIS. Satisfactie la Moscova

externe

Combatanti ai gruparii Statul Islamic au inceput sa se retraga de pe pozitiile lor din Siria, in urma atacurilor efectuate de aviatia rusa si de armata siriana, a declarat joi purtatorul de cuvant al Ministerului Apararii al Federatiei Ruse, general-maiorul Igor Konasenkov, informeaza agentiile de presa TASS si RIA Novosti.

‘Combatantii (gruparii SI) se retrag, incercand sa-si constituie noi pozitii si modificand din mers sistemul logistic de aprovizionare cu munitii, arme si mijloace materiale’, a anuntat Konasenkov.

Potrivit acestuia, mijloacele de spionaj rusesti fixeaza aceste modificari si are loc o prelucrare si o analiza a datelor primite atat cu ajutorul mijloacelor ruse, cat si de la centrul informational de la Bagdad.

‘Fara indoiala, pentru a verifica si confirma aceste informatii, am majorat numarul de zboruri de cercetare si ale avioanelor fara pilot’, a adaugat Konasenkov, citat de Agerpres.

Rusia, Siria, Irak si Iran au creat, la sfarsitul lui septembrie, la Bagdad, un centru comun pentru schimb de informatii in lupta impotriva organizatiei jihadiste Statul Islamic. In data de 30 septembrie, Rusia si-a inceput atacurile aeriene impotriva combatantilor SI in Siria, la solicitarea regimului Bashar al-Assad, pe care Moscova il considera singura putere legitima din aceasta tara.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: