Primele imagini cu noul avion de lupta al Turciei, TF-X: „Capacitate de lovire precisa si exacta la viteza mare” – Video

externe

Turcia a dat publicitatii, miercuri, imagini cu primul prototip al avionului de lupta national turc (TF-X) dezvoltat de Turkish Aerospace (TUSAS).

Avionul a fost prezentat pe linia de asamblare, numerosi oficiali fiind de fata. „Aeronava de lupta multirol de generatia a cincea din Turcia, dezvoltata cu ajutorul tehnologiilor nationale si a capacitatilor interne”, a fost prezentat avionul.

TF-X este un avion cu doua motoare, multirol, conceput in primul rand pentru misiuni aer-aer, dar ar putea fi folosit si pentru misiuni aer-sol, scrie Eurasiantimes.

La 5 august 2016, contractul principal pentru programul de proiectare si dezvoltare autohtona a TF-X a fost semnat intre Subsecretariatul pentru industriile de aparare (SSM) al Ministerului Apararii Nationale din Turcia si Turkish Aerospace.

Potrivit Ankarei, Turcia va deveni una dintre putinele natiuni care dispun de tehnologia, infrastructura de inginerie si capacitatile necesare pentru a produce un avion de lupta de generatia a 5-a (sau mai avansat).

„Aeronava va asigura dominatia aeriana prin capacitatea de lovire precisa si exacta la viteza mare, prin performante ridicate ale radarului, razboiului electronic, electro-optic, comunicatiilor si navigatiei si superioritate aeriana cu sprijinul inteligentei artificiale si al fuziunii datelor multisenzoriale”, a fost prezentat avionul la o expozitie recenta din Pakistan, unde a fost adus doar un model la scara mica.

TF-X are o anvergura a aripilor de 16 metri, o lungime de 21 de metri si o inaltime de sase metri. Avionul va avea o viteza maxima de 1,8 Mach si un plafon de serviciu de 55.000 de picioare.

Viitorul avion de lupta national al Turciei, TF-X, este asteptat sa efectueze primul zbor in urmatorii trei ani.

Lovim „drept la tinta” si pe Telegram. Abonati-va si la canalul AK24 de Telegram

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: