Primele imagini de la inmormantarile ofiterilor rusi: „Si-a incheiat cariera in Ucraina. A mai luptat in Cecenia si Siria”

externe

Pe retelele de socializare din Rusia au inceput sa apara imagini cu ceremoniile care au loc in cimitire la inmormantarea militarilor rusi ucisi in Ucraina. Presedintele Ucrainei a anunta ca peste 12.000 de rusi au fost lichidati pana acum.

„Nima Oshorov, un subofiter din cadrul companiei de recunoastere a Brigazii 36 de puscasi motorizati, a fost ucis in Ucraina. El a luptat in timpul primului razboi cecen si in Siria”, s-a anuntat pe retelele de socializare din Rusia.

Cadavrele soldatilor rusi ucisi in batalia din Ucraina au umplut morgile din Belarus, au declarat pentru RFE/RL locuitorii din zona. Presedintele Ucrainei a anuntat ca peste 12.000 de soldati rusi au murit in Ucraina.

Soldatii rusi ucisi in lupta sunt adusi cu camioanele la morgi si apoi sunt trimisi inapoi in Rusia cu trenul sau cu avionul, au spus locuitorii.

Locuitorii au vorbit despre groaza de a vedea cadavrele incarcate intr-un tren la Mazyr pentru a fi transferate inapoi in Rusia.

„Numarul de cadavre era incredibil de mare. Oamenii de la statia din Mazyr au fost pur si simplu socati de numarul de cadavre puse in tren”, a declarat pentru RFE/RL un rezident local din Mazyr.

Morgile din Homel si Naroulia sunt, de asemenea, pline, potrivit rezidentilor locali.

Medicii belarusi au fost amenintati cu pierderea locului de munca daca vor fi prinsi ca raspandesc informatii despre soldatii rusi morti si raniti.

Oficialii americani au estimat ca mai multe mii de soldati rusi au fost ucisi pana acum in razboiul care dureaza de doua saptamani.

Comentarii: