Primele imagini din cadrul CEX al PSD. Dragnea si-a pus alaturi la masa cele mai fidele slugi

politica

Liderii PSD s-au reunit, sambata, la Neptun, in sedinta Comitetului Executiv National (CExN). Dragnea, confruntat cu nemultumiri puternice in partid, s-a inconjurat la masa cu cei mai fideli sustinatori.

In stanga lui Dragnea se afla Marian Neacsu, secretarul general al PSD, in timp ce premierul Dancila este in dreapata sa. Ministrul de Interne, Carmen Dan, este pozitionata imediat langa Neacsu.

Gabriela Firea a intrat in CEX cu o atitudine razboinica, admitand deschis ca are mai multe nemultumiri. „Sunt si lucruri bune si lucruri mai putin bune si toate trebuie sa fie prezentate cu maxima sinceritate, cu gandul (…) la toti romanii si la faptul ca avem o mare responsabilitate noi, ca politicieni. Daca nu mai avem o legatura directa cu romanii, cred ca fiecare avem o problema in parte si nu cred ca trebuie sa ne gandim doar la cariera noastra individuala ca politicieni, ci in primul rand la parcursul tarii noastre”, a declarat Firea.

Intrebata daca ea crede ca ar fi incercat presedintele PSD, Liviu Dragnea, sa o ‘saboteze’ din cauza pozitiei sale in partid si a imaginii sale bune, Firea a raspuns: „Nu vreau sa fac speculatii si nici sa comentez anumite zvonuri. Vreau sa spun tot ceea ce am de spus cu claritate si cu argumente in fata colegilor mei, sa raspund si intrebarilor, daca va fi cazul, sa lamurim anumite aspecte si ulterior, daca se va lua o decizie sau se va trage o concluzie, o voi transmite”.

Chestionata daca se impune retragerea lui Dragnea din fruntea partidului, Firea a precizat: „Nu pot sa anticipez ceea ce se va intampla in sedinta Comitetului Executiv si ar fi o lipsa de respect fata de proprii mei colegi sa ma antepronunt”.

De asemenea, ea a subliniat ca exista „un impas”, pentru depasirea caruia trebuie gasite solutii.

„Nu e vorba de nemultumirea sau multumirea Gabrielei Firea sau a altor colegi, nu discutam in acesti termeni. Fiecare va spune opinia sa cu privire la starea in care se afla tara in acest moment si cu privire la raspunsul partidului nostru, la situatia politica din tara si drumul pe care il avem de parcurs impreuna, solutiile pe care le gasim impreuna pentru depasirea unui impas pe care trebuie sa recunoastem ca exista. De aici inainte, daca vom fi si sper sa fim maturi, responsabili, inteligenti, vom gasi solutii bune”, a aratat Firea.

Mai mult despre: , , ,


Comentarii: