Primele lovituri cu rachetele HIMARS, au explodat doua depozite rusesti de munitii la 50 de kilometri in spatele frontului – Video

externe

Un depozit rusesc de munitii din regiunea ucraineana ocupata Luhansk arde, in localitatea Zimohiria, in urma unei explozii care pare sa-l fi distrus in totalitate, asa cum arata o serie de imagini aparute pe retelele de socializare.

UPDATE Inca un depozit de arme arde in regiunea Luhansk.

Partea cea mai importanta este ca aceste depozite se afla la 50 de kilometri departare de cele mai apropiate trupe ucrainene care lupta cu rusii si cu trupele separatistilor sustinuti de rusi.

Cea mai plauzibila explicatie pentru aceste atacuri reusite asupra depozitelor ruseste este ca ucrainenii au reusit sa le loveasca ajutati fiind de sistemele HIMARS (Sistem de Rachete de Artilerie de Mare Mobilitate)e care le-au livrat americanii. Acestea au o raza de actiune suficient de mare pentru a lovi pana la 80 de kilometri departare.

Asta indica faptul ca ucrainenii dobandesc tot mai mult capacitatea de a ataca tinte rusesti aflate la distanta.

In acest moment ucrainenii au 4 sisteme HIMARS livrate de SUA, dar asteapta altele dintr-un viitor pachet de 6 miliarde de dolari in ajutoare militare, in timp ce Germania si Marea Britanie urmeaza sa livreze propriile sisteme de artilerie cu raza mare de actiune.

Trupele Kievului au mare nevoie de aceste sisteme, in conditiile in care rusii au un mare avantaj la acest capitol. Superioritatea armatei ruse la capitolul artilerie, tancuri, aviatie si alte arme a dus la echilibrarea situatiei dupa castigurile ucrainene masive din aprilie si la avansuri rusesti in regiunea Donbas.

Ucraina va continua sa primeasca livrari occidentale de arme, iar premierul britanic Boris Johnson considera ca acestea vor schimba soarta razboiului, care se va intoarce treptat in favoarea Kievului.

Razboiul din Ucraina a inceput pe 24 februarie 2022, cand presedintele rus Vladimir Putin a anuntat o ‚‚operatiune speciala’’ de ‚‚denazificare’’ si ‚‚demilitarizare’’ a acestei tari.

Comentarii: