Primele nume SIGURE din guvernul lui Ciolos. Specialisti cunoscuti pe plan european

politica

Surse de incredere au dezvaluit pentru Agerpres si HotNews.ro numele celor care vor ocupa portofoliile a doua ministere de prima importanta.

Pentru postul de ministru al Finantelor a fost propusa Anca Paliu Dragu, anunta HotNews.ro.

Anca Paliu Dragu, in prezent economista la Comisia Europeana, care a lucrat in cadrul biroului local al FMI dar si la BNR va fi propunerea premierului desemnat Dacian Ciolos pentru functia de ministru al Finantelor Publice. Paliu Dragu este din 2013 analist economic la Comisia Europeana, dupa ce in timp de 11 ani a lucrat in cadrul biroului de la Bucuresti al FMI (2001-2013). Intre 1996-2001, Paliu Dragu a fost economist in cadrul Bancii Nationale.

Pentru postul de ministru al Agriculturii a fost propus Achim Irimescu, scrie Agerpres.

Achim Irimescu ocupa, in prezent, functia de ministru — consilier in cadrul Reprezentantei permanente a Romaniei la Bruxelles si este seful sectiei Agricultura, reprezentant al Romaniei in Comitetul Special Agricol.

Achim Irimescu a fost secretar de stat in Ministerul Agriculturii in perioada mai 2012 — februarie 2014. Irimescu a fost numit secretar de stat la propunerea ministrului Agriculturii, Daniel Constantin, care si-a dorit mai mult un tehnician pe acest post decat un membru de partid. El a coordonat cele doua Agentii de Plati care gestionau fondurile europene pentru agricultura si dezvoltare rurala, Autoritatea de Management, si relatia cu directiile tehnice din cadrul Comisiei Europene.

Achim Irimescu este doctor in economie agrara, iar din 1998 si pana a preluat postul de secretar de stat la MADR a fost seful sectiei Agricultura, Pescuit si Dezvoltare Rurala al Reprezentantei Permanente a Romaniei pe langa Uniunea Europeana.

Premierul desemnat Dacian Ciolos a anuntat, joi, pe Facebook, ca intentioneaza sa-i prezinte pe ministrii Cabinetului sau la sfarsitul acestei saptamani, aratand ca lucreaza la o echipa solida. Numele cel mai des vehiculat pentru preluarea sefiei la Ministerul Agriculturii a fost Mihail Dumitru, care in prezent ocupa una dintre cele mai importante functii in cadrul DG Agri, respectiv aceea de director general adjunct, responsabil cu dezvoltarea rurala in toate cele 28 de state membre UE. Dumitru a fost ministru al Agriculturii in perioada decembrie 2009 — septembrie 2010.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: