Primele reactii fata de posibila revenire al lui Kovesi la DNA. Antena 3 urla ca din gura de sarpe: „Doamne fereste!”

news

Antena 3 a reactionat extrem de violent la vestea ca Laura Codruta Kovesi a indraznit sa atace la CEDO decizia de revocare a sa din functie.

„Doamne fereste”, si-a inceput emisiunea Sandra Stoicescu, la scurt timp dupa ce a aparut informatia despre Kovesi.

„Este socant ce face Kovesi, pare ca nu intelege nicio lege. Este realmente halucinant”, a mai spus Stoicescu.

Laura Codruta Kovesi a atacat la Curtea Europeana a Drepturilor Omului (CEDO), in luna decembrie 2018, decizia de revocare din functia de sefa a DNA, anunta Parchetul General intr-un comunicat de presa.

Kovesi spune ca «prin decizia sa, Curtea Constitutionala a hotarat revocarea din functie, desi, nu am avut calitatea de parte in conflictul solutionat de instanta constitutionala, nu am fost citata in fata Curtii Constitutionale si nu am avut posibilitatea de a avea cel putin calitatea de „intervenienta” pentru a exprima un punct de vedere in apararea mea». In plus, „decizia Curtii Constitutionale nu a putut fi contestata, inexistenta unei cai de atac fiind stabilita de insasi motivarea Deciziei Curtii Constitutionale”.

“Am formulat in luna decembrie 2018 o plangere, in nume personal, la Curtea Europeana a Drepturilor Omului, in care am aratat ca au fost incalcate mai multe drepturi prevazute in Conventia Europeana a Drepturilor Omului in ceea ce priveste revocarea din functia de procuror sef al DNA ca urmare a Deciziei nr.358 din 30 mai 2018 pronuntata de Curtea Constitutionala.

Motivele pe care le-am invocat in actiune au vizat faptul ca, prin decizia sa, Curtea Constitutionala a hotarat revocarea din functie, desi, nu am avut calitatea de parte in conflictul solutionat de instanta constitutionala, nu am fost citata in fata Curtii Constitutionale si nu am avut posibilitatea de a avea cel putin calitatea de „intervenienta” pentru a exprima un punct de vedere in apararea mea.

Decizia Curtii Constitutionale nu a putut fi contestata, inexistenta unei cai de atac fiind stabilita de insasi motivarea Deciziei Curtii Constitutionale. Astfel, am reclamat si faptul ca nu exista in dreptul intern un temei de drept prin care sa poata fi exercitata o cale de atac impotriva Deciziei Curtii Constitutionale nr. 358 din 30 mai 2018.

In procedura in care Curtea Constitutionala a emis Decizia nr. 358 din 30 mai 2018 nu au fost respectate garantiile unui proces echitabil, sub aspectul accesului la un tribunal, avand in vedere ca nu exista in dreptul intern „un recurs efectiv”, un temei de drept si o procedurai nterna bazata pe criterii obiective care sa imi ofere dreptul la o contestatie privitoare la drepturile si obligatiile cu caracter civil referitoare la masurile disciplinare dispuse de ministrul justitiei si decise de Curtea Constitutionala printr-o decizie definitiva, fara cale de atac ”, a declarat Laura Codruta Kovesi, prin intermediul Biroului de presa al Parchetului general.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: