Primele reactii politice fata de intentiile PSD de a confisca banii din Pilonul II de pensii. Care „specialisti” au pus la cale jaful

politica

Deputatul USR Claudiu Nasui spune ca Pilonul II de pensii insemna independenta fata de partea politica, afirmand ca prin desfiintarea acestuia, coalitia de guvernare rapesc sansa oamenilor de a avea la batranete o pensie decenta si reala.

„Guvernul ne ia banii din Pilonul II! Este clar cum vor face fata cheltuielilor sporite inconstient. Ne iau singura sansa la a avea o pensie decenta si reala la batranete. Si mai grav, ne iau singura speranta de a avea un sistem de pensii sustenabil. Aceasta este viziunea economica a domnului Valcov si a economistilor rosii de la BNR (Florin Georgescu si Liviu Voinea). O economie centrata pe stat, controlata de politicieni si functionari din ministere, din care ei sa poata lua cat pot de mult. Nimeni nu va mai fi independent intr-o astfel de economie pentru ca toti vom depinde de ei pentru orice”, a scris Claudiu Nasui pe pagina sa de Facebook.

Deputatul USR afirma ca Pilonul II insemna independenta fata de partea politica, insemna o pensie asigurata, care nu depindea de cat stabilea statul „din pix”.

„Si sa nu credeti minciunile cu Pilonul II care merge prost sau cu comisioanele care sunt mari si administratorii care fac profit. Cele mai recente date oficiale arata un randament de 5,37%. Este foarte bine! Ca sa inteleaga toata lumea, pana acum acestor fonduri li s-au virat 35,7 miliarde de lei pe care ele, prin investitii bune, le-au crescut la 43,2 miliarde”, a explicat Nasui.

El subliniaza ca Pilonul II nu trebuie desfiintat, ci aparat pentru ca oamenii sa poata avea sansa la o pensie decenta.

Guvernul Romaniei vrea sa suspende plata contributiilor pentru pensiile administrate privat – Pilonul II – in perioada 1 iulie – 31 decembrie, potrivit unui proiect de lege publicat in programul legislativ al Guvernului Romaniei pentru acest an, perioada mai – decembrie.

Programul legislativ a fost publicat pe site-ul Ministerului pentru Relatia cu Parlamentul.

Proiectul prevede o incasare integrala la buget pentru contributiile CAS si ”suspendarea contributiilor in perioada 1.07-31.12.2018”.

Totodata, proiectul vizeaza o contributie fixa de 84 lei in primul an, care ar urma sa creasca anual pana la 125 lei in cinci ani. Aceasta contributie ar urma sa fie dedusa din impozitul pe venit.

In plus, proiectul prevede o contributie a angajatorului egala cu a angajatului si dedusa din impozitul pe profit in functie de marimea companiei – 50, 25 sau 10 angajati.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: ,

Comentarii: