Primele scantei, premierul Ciuca ii confisca lui Marian Neacsu (PSD) o parte din institutiile pe care le coordoneaza ca secretar general al Guvernului

politica

Guvernul a aprobat, in sedinta de luni, o hotarare in baza careia au fost extinse competentele Cancelariei Prim-ministrului, fiind preluate si elemente din componenta Secretariatului General al Guvernului, a precizat purtatorul de cuvant al Executivului, Dan Carbunaru. Secretariatului General al Guvernului este condus de un reprezentant al PSD, Marian Neacsu.

„Guvernul a aprobat astazi hotararea privind stabilirea atributiilor, organizarea si functionarea Cancelariei Prim-ministrului. Au fost astfel modificate structurile organizatorice, extinzandu-se si competentele Cancelariei Prim-ministrului. Astfel, pe langa cele doua directii deja existente, Directia protocol si relatii internationale si, respectiv, Directia de comunicare si relatii cu presa, a fost infiintata Directia asigurare resurse, Compartimentul juridic si Serviciul de evaluare, analiza si coordonare strategica. Au fost preluate cu aceasta ocazie elemente din componenta Secretariatului General al Guvernului, odata cu atributii care, de asemenea, vor fi si suplimentate cu necesitatea de a gestiona elementele de coordonare pentru procesul de aderare a Romaniei la OCDE”, a aratat el in cadrul unei conferinte de presa.

Carbunaru a mentionat ca aderarea la OCDE reprezinta „un obiectiv de tara extrem de important”, deoarece ofera acces „la o platforma globala de resurse de bunastare”. In acest sens, a precizat ca 90% din investitiile straine directe, la nivel global, sunt realizate de statele membre OCDE.

Potrivit hotararii de guvern, a fost infiintat Consiliul Consultativ, organ colectiv din care vor face parte reprezentanti ai mediului academic, de afaceri si ai societatii civile, cu rol de a emite propuneri, opinii si analize in domeniul de competenta al Cancelariei Prim-ministrului.

Cancelaria Prim-ministrului va avea rol de coordonator pentru Departamentul pentru Dezvoltare Durabila, Agentia Nationala pentru Romi, Agentia Nationala Anti-Doping, Autoritatea Competenta pentru Reglementarea Operatiunilor Petroliere Offshore, Departamentul pentru Relatia cu Republica Moldova, Institutul National pentru Studierea Holocaustului din Romania „Elie Wiesel”, Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului si Memoria Exilului Romanesc, structuri cu personalitate juridica, finantate de la bugetul de stat, prin bugetul Secretariatului General al Guvernului.

Numarul maxim de posturi din cadrul Cancelariei Prim-ministrului va fi de 103, exclusiv demnitarii si posturile aferente cabinetelor acestora. Personalul Cancelariei va fi format din functionari publici si personal contractual.

Mai mult despre:

Comentarii: