Primii politicieni care au votat. Firea si-a varsat fierea in fata urnelor, l-a atacat pe Iohannis

politica

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea a votat duminica la prima ora, la o sectie de vot din sectorul 1, ea spunand ca a votat cu gandul la copiii acestei tari, „cu gandul la un presedinte care va pune capat masurilor de austeritate”. Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a votat duminica, spunand ca din respect pentru cei care au murit la Revolutia din 1989 romanii trebuie sa voteze indiferent de optiunea lor. Si ministrul Educatiei, Monica Anisie, i-a indemnat pe toti cetatenii Romaniei sa iasa astazi la vot, pentru a intelege ca este „in folosul nostru sa avem o normalitate in aceasta tara”.

“Sa mergem la vot! Am castigat acest drept, prin urmare toata lumea sa voteze. Ii indemn si pe toti cetatenii Romaniei sa iasa astazi la vot si sa inteleaga ca este in folosul nostru sa avem o normalitate in aceasta tara”, a declarat Monica Anisie jurnalistilor, la scurt timp dupa ora 7, dupa ce a iesit din sectia de votare, informeaza news.ro.

Anisie a fost intrebata in legatura cu faptul ca la sectiile de votare din strainatate nu mai sunt cozile de la alte alegeri si cum i se pare acest lucru, spunand: “E un lucru foarte bun, in felul aceste iarasi vorbim despre normalitate. Asa ar fi trebuit sa fie intotdeauna, omul nu trebuie sa fie umilit si sa stea la rand pentru a-si exercita un drept fundamental”.

Vela s-a prezentat la ora 7 la sectia de votare, spunand ca a ales sa vina la deschiderea urnelor pentru ca este foarte multa treaba la minister in cursul acestei zile.

“Avem multa treaba, o sa avem si o videoconferinta la minister acum imediat, colegii din minister sunt la datorie de cateva zile si suntem toti in dispozitive, asa ca a fost un motiv obiectiv pentru ca am venit la prima ora”, a spus Vela.

El a precizat ca romanii trebuie sa vina la vot indiferent de optiunea lor, avand o datorie morala fata de cei care si-au sacrificat viata la Revolutia din 1989.

“Din respect pentru cei care acum 30 de ani si-au sacrificat viata pentru ca noi romanii sa avem astazi acest drept, ii invit sa voteze indiferent de optiunea lor, este pana la urma nu doar un drept, in amintirea lor e chiar o obligatie morala”,a declarat Vela inainte de a intra in sectia de votare.

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, nu s-a putu abtine sa nu atace il atace pe Iohannis.

”Am votat cu gandul la copiii acestei tari. sa traiasca intr-o tara in care toti copiii sa aiba sanse egale, atat de educatie, cit si de dezvoltare. (…) Am votat cu gandul la un presedinte care va pune capat unor masuri de austeritate care vor face foarte mult rau”, a declarat Firea dupa vot.

Ea a precizat ca nu va fi niciodata de acord sa fie curbe de sacrificiu pentru anumite categorii sociale care oricum sunt vulnerabile.

”Mi-as dori ca in perioada urmatoare sa nu mai fie invrajbite categorii sociale. (…) Mi-as dori o Romanie frumoasa, prospera. Am votat cu speranta”, a adaugat primarul Capitalei.

Mai mult despre: ,

Comentarii: