Moscova ameninta: „Primirea Ucrainei in NATO ar putea duce la un al treilea razboi mondial”

externe

Admiterea Ucrainei in NATO ar putea duce la un al treilea razboi mondial, a declarat, joi, secretarul adjunct al Consiliului de Securitate al Rusiei, Alexander Venediktov, intr-un interviu pentru agentia de presa rusa Tass citata de The Guardian.

„Kievul este constient de faptul ca un asemenea pas ar insemna o escaladare garantata spre al treilea razboi mondial. Aparent, pe asta se bazeaza – sa creeze zgomot informational si sa atraga din nou atentia asupra lor”, a declarat Venediktov pentru Tass.

Venediktov a reiterat de asemenea pozitia rusa conform careia Occidentul, prin ajutorul acordat Ucrainei, indica faptul ca „ia parte direct la conflict”.

Rachete lansate de Rusia au lovit joi orasul ucrainean Nikolaev (Mikolaiv), au anuntat oficiali ucraineni, dupa ce o rezolutie a Adunarii Generale a ONU a calificat drept „ilegala” anexarea de teritorii ucrainene de catre Federatia Rusa, iar aliatii Ucrainei s-au angajat sa-i asigure mai mult ajutor militar, informeaza Reuters.

„A fost lovita o cladire rezidentiala de cinci etaje, ultimele doua etaje au fost distruse complet, iar restul se afla sub moloz. Echipe de salvare lucreaza la fata locului”, a anuntat primarul orasului Mikolaiv, Oleksandr Senkevici, intr-o postare pe social media, adaugand ca orasul din sudul Ucrainei „a fost bombardat masiv”.

Important centru de constructii navale si oras-port situat la raul Bugul de Sud langa Marea Neagra, Nikolaev a fost vizat de mai multe ori de bombardamente ruse in timpul acestui razboi.

Rusia a bombardat joi dimineata si o localitate din regiunea capitalei ucrainene Kiev, folosind drone, a anuntat administratia regionala pe aplicatia Telegram, fara a face precizari despre victime si pagube.

Potrivit guvernatorului regiunii, Oleksi Kuleba, informatiile preliminare arata ca in aceste noi bombardamente au fost folosite munitii de tip loitering iraniene (care isi cauta tinta – n.r.), cunoscute drept „drone kamikaze”.

Infrastructuri critice au fost lovite joi de astfel de drone in regiunea Kiev, a informat Kirilo Timosenko, adjunct al sefului cancelariei prezidentiale ucrainene.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: