news

Primul aeroport construit in Romania de la zero in ultimii 30 de ani. Aeroportul Brasov este in faza avansata, anuntul lui Orban

Executivul va aloca in cursul acestui an inca 25 de milioane de lei din Fondul de rezerva al Guvernului pentru realizarea Aeroportului International Brasov – Ghimbav, a declarat prim-ministrul Ludovic Orban.

„In judetul Brasov printre proiectele pe care le analizam se afla si Aeroportul Brasov, o investitie extrem de importanta pentru dezvoltarea judetului Broasov si a judetelor din vecinatate. Lucrarile se desfasoara intr-un ritm sustinut, progresul este evident fata de vizita anterioara. Aeroportul este finantat de Consiliul Judetean, de Primarie si, evident, si de Guvern. In plus fata de cele 50 de milioane alocate prin legea bugetului de stat pentru acest obiectiv de investitii, Guvernul va mai aloca in cursul acestui an inca 25 de milioane din Fondul de rezerva al Guvernului si, de asemenea, si anul viitor vom veni cu sumele necesare in completarea resurselor de care dispun autoritatile locale (…) astfel incat sa fim siguri ca aceasta investitie este finalizata cat mai repede „, a declarat Ludovic Orban joi, aflat intr-o vizita la santierul Aeroportului International Brasov – Ghimbav, informeaza Agerpres.

Premierul este insotit in vizita pe care o efectueaza la mai multe obiective de investitii din judetul Brasov de ministrii Ion Stefan, Nelu Tataru si Lucian Bode.

Cele trei niveluri ale terminalului viitorului aeroport din Brasov au fost ridicate in totalitate, in prezent constructorul lucrand la acoperis si fatada, astfel ca lucrarea ar putea fi finalizata la sfarsitul lunii noiembrie, informa saptamana trecuta Consiliul Judetean Brasov.

„La intrarea in terminalul de pasageri a inceput montarea arcelor, acele elemente arhitecturale spectaculoase si complexe din punct de vedere ingineresc, inspirate din mostenirea culturala a Brasovului, care confera unicitate si identitate acestui obiectiv. Ele au fost proiectate de renumitul arhitect brasovean Dorin Stefan si, pe langa aspectul estetic deosebit pe care il confera cladirii, au si functiunea practica de a sustine acoperisul”, a precizat presedintele CJ Brasov Adrian-Ioan Vestea.

Potrivit acestuia, in paralel, se deruleaza mai multe lucrari de infrastructura la obiectivul de investitii.

„Ma refer la utilitatile care sunt necesare la aeroport. Se lucreaza atat la conducta de apa-canalizare, cat si la cele de electricitate si gaze naturale, astfel incat, in momentul in care va fi finalizat terminalul, vom avea si bransamentele necesare pentru toate utilitatile. Sper ca, in perioada urmatoare, sa aducem echipamentele de securitate, care au fost comandate inca de la inceputul acestui an, in Germania. Se lucreaza foarte intens si la balizaj, la sistematizarea pe verticala si la celelalte noua obiecte din cadrul Masterplanului Aeroportului”, a precizat Vestea, dupa o vizita efectuata pe santier.

Constructiile la terminalul de pasageri al Aeroportului Brasov-Ghimbav au inceput in luna martie

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Spania se declara „jignita” de declaratiile presedintelui Argentinei si isi retrage ambasadorul de la Buenos Aires: „Cuvinte extrem de grave”

Spania a anuntat duminica rechemarea ambasadoarei sale din Argentina, dupa ce presedintele ultra-liberal argentinian, Javier…

2 ore ago

Basescu: „Romania reuseste in ultima vreme sa faca o figura de prostalaul Europei”

Fostul presedinte Traian Basescu a afirmat ca „Romania reuseste in ultima vreme sa faca o…

49 de minute ago

Miting cu Clotilde Armand in Piata Victoriei: „Suntem multi. Marcele, suntem hotarati sa te trimitem inapoi la covrigarie”

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a organizat duminica un mars pana in Piata Victoriei. Ea…

3 ore ago

Arsenal in casele unor interlopi din Rosiori de Vede: macete, topoare, sabii. 11 barbati au fost retinuti

Politistii au descoperit, duminica, in timpul unor perchezitii in locuintele unor interlopi locali un intreg…

3 ore ago

„Piedone pierde in mod cert Bucurestiul, pierde si Sectorul 5, in proportie de 90%, si iese din politica” – fost ministru PSD

Miron Mitrea, fost ministru PSD, sustine ca Cristian Popescu Piedone nu are nicio sansa sa…

4 ore ago