Primul ambasador care spune lucrurilor pe nume: „Revocarea fortata a lui Kovesi este o veste descuranjanta”

news

Kovesi are sanse mari sa fie sefa Parchetului European.

Ambasadorul Canadei la Bucuresti, Kevin Hamilton, are un mesaj trist in legatura cu revocarea Laurei Codruta Kovesi din fruntea DNA. ”Revocarea fortata a procurorului sef DNA Laura Kovesi este o veste descuranjanta”, spune Hamilton.

”Revocarea fortata a procurorului sef DNA Laura Kovesi este o veste descuranjanta. A servit Romania cu o dedicatie neegalata si va continua sa o faca in calitate de procuror in afara DNA. Lupta anti-coruptie va continua pe fundatia construita de ea”, a scris ambasadorul Canadei pe Twitter.

De asemenea, ambasada Statelor Unite ale Americii la Bucuresti face apel la Romania sa „mentina si sa sprijine puternicele sale institutii de lupta impotriva coruptiei”, se arata intr-un raspuns al misiunii diplomatice la solicitarea Agerpres.

Mesajul vine in contextul in care luni presedintele Klaus Iohannis a anuntat ca o revoca de la sefia DNA pe Laura-Codruta Kovesi.

„Ambasada SUA isi reafirma angajamentul indelungat de a sprijini lupta Romaniei impotriva coruptiei. Romania este model regional in privinta luptei impotriva coruptiei. Facem apel la Romania sa mentina si sa sprijine puternicele sale institutii de lupta impotriva coruptiei”, arata Ambasada SUA.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: