Primul atac violent din PSD impotriva Anei Birchall: „Nu vorbeste in numele PSD! Agenda ei de lucru nu are nicio legatura cu cea a partidului”

politica

Codrin Stefanescu, fost secretar general al PSD, lanseaza un atac violent impotriva ministrului Justitiei, Ana Birchall, dupa ce aceasta a declarat ca Sectia Speciala ar trebui desfiintata.

„Sa stiti ca doamna Birchall de la justitie nu vorbeste in numele PSD! Agenda ei de lucru nu are nicio legatura cu cea a partidului. Si nici cu voturile a milioane de romani care inca mai spera ca PSD sa faca dreptate! Si sper ca toata lumea sa inteleaga asta!”, a scris Codrin Stefanescu pe Facebook.

Ana Birchall a afirmat, marti, inainte de sedinta CSM, ca exista doua concluzii preliminare majoritare ale grupului de lucru din cadrul MJ privind Sectia pentru investigarea infractiunilor din Justitie, care nu sustin functionarea SIIJ in actuala forma.

„Acum ceva vreme am constituit un grup de lucru interministerial la nivelul Ministerului Justitiei, coordonat direct de catre ministrul Justitiei. (…) Ca si puncte de vedere, am solicitat puncte de vedere atat de la institutiile relevante din sistemul judiciar – toate de altfel, cat si de la asociatiile profesionale. Aceasta analiza a cuprins recomandarile GRECO, recomandarile MCV, Comisiei de la Venetia si alte recomandari venite de la fiecare roman care ne-a scris in aceasta perioada. (…) Noi terminam aceasta analiza, acest raport in perioada urmatoare, sper in maxim 2 saptamani. Va spun din concluziile preliminare ca sunt doua concluzii destul de interesante, care au majoritatea, si niciuna nu sustine functionarea in aceasta forma a acestei institutii (Sectia pentru investigarea infractiunilor din Justitie – n.r.). Acestea sunt concluziile preliminare”, a declarat Ana Birchall la CSM.

Mai mult despre: ,

Comentarii: