Primul caz de variola maimutei in Romania. Un barbat de 26 de ani din Bucuresti a ajuns la spital, duminica noapte

news

Ministerul Sanatatii (MS) anunta, luni, ca a fost diagnosticat primul caz de variola maimutei in Romania la un barbat in varsta de 26 de ani din Bucuresti.

„Este vorba despre un barbat in varsta de 26 de ani din Bucuresti. Acesta a fost diagnosticat in cursul zilei de luni in urma investigatiilor de laborator”, precizeaza un comunicat al Ministerului Sanatatii.

Conform sursei citate, boala a debutat in urma cu 4 zile, iar pacientul s-a prezentat la spital in cursul noptii de duminica.

„Starea barbatului este buna. Pacientul primeste tratament simptomatic si se afla in izolare. Din anamneza, rezulta ca partenerul persoanei infectate a calatorit in ultima perioada in mai multe tari din Europa unde exista numeroase cazuri de infectie cu variola maimutei”, mai precizeaza Ministerul Sanatatii.

In cursul lunii mai s-au mai inregistrat doua suspiciuni de infectare cu variola maimutei la o femeie de 43 de ani din Radauti si un barbat cetatean roman internat la un spital din Atena, in Grecia, insa acestea au fost infirmate ulterior, fiind vorba de infectari cu varicela.

Variola maimutei nu se raspandeste cu usurinta intre persoane si necesita un contact apropiat. Virusul intra in organism prin pielea sau mucoasele lezate, tractul respirator, ochi, nas sau gura si prin fluide corporale.

Principalul mod in care poate fi raspandit este in timpul contactului fizic apropiat si prelungit cu o persoana care are variola maimutei. Nu exista elemente care sa sugereze in vreun fel posibilitatea infectarii pacientei din Radauti cu virusul variolei maimutei.

Mai mult despre:

Comentarii: