Primul deces in Republica Moldova din cauza coronavirusului. Medicii au luptat timp de patru zile pentru a-i salva viata

news

In Republica Moldova a fost inregistrat primul deces din cauza maladiei COVID-19, a anuntat ministrul sanatatii Viorica Dumbraveanu in cadrul unui briefing, relateaza joi Radio Chisinau.

Este vorba despre o femeie in varsta de 60 de ani, care suferea de diabet zaharat.

Portalul Deschide.md scrie ca decesul a survenit marti noaptea, in jurul orei 02:00, la Spitalul Clinic Republican. Este vorba despre cea de-a doua pacienta infectata cu COVID-19 si care se intorsese recent din Italia.

Potrivit directorului Spitalului Republican, medicii au luptat timp de patru zile pentru a-i salva viata. Femeia s-a aflat la respiratie artificiala timp de 2 zile si 2 nopti, iar moartea a survenit in urma unui stop cardiac. Totodata, managerul institutiei medicale a declarat – potrivit Deschide.md – ca satul de unde este originara femeia decedata se afla in carantina, iar numarul bolnavilor este in crestere in acea localitate.

Autoritatile din Republica Moldova au anuntat primul caz de testare pozitiva pentru coronavirus pe 7 martie, cand o femeie de 48 de ani a revenit din Italia cu simptome. In cel de-al doilea caz este vorba de o femeie de aproximativ 60 de ani, care a revenit din Italia, dupa o vizita la o prietena.

Ministrul sanatatii a anuntat ca 76 de persoane sunt suspectate de infectare cu virusul care provoaca maladia COVID-19, iar dintre acestea, 14 sunt copii.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: