Primul discurs al noului presedinte al Frantei, Emmanuel Macron: „Voi apara Europa”. Ce ii transmite Dragnea din Romania

externe

Presedintele ales al Frantei, Emmanuel Macron, a fost aclamat duminica seara de mii de sustinatori adunati pe esplanada muzeului Luvru, dupa ce sondajele de la iesirea de la urne au aratat o victorie detasata, cu peste 65% din voturi, in fata candidatei de extrema dreapta, Marine Le Pen.

El le-a multumit „din inima” sustinatorilor si a salutat eforturile adversarei sale, Marine Le Pen, promitand combaterea terorismului si depasirea clivajelor care afecteaza societatea franceza, potrivit cotidianului Le Figaro.

„Ati ales sa imi acordati increderea si va sunt profund recunoscator. Va multumesc din inima pentru aceasta onoare si responsabilitate. Nu voi uita”, a declarat Emmanuel Macron.

„Vreau sa ii adresez un salut republican adversarei mele Marine Le Pen. Stiu ca polemicile din tara noastra i-au adus pe unii la puncte de vedere extreme. Este responsabilitatea mea sa ascult toate punctele de vedere si sa le protejez pe cele fragile”, a afirmat presedintele-ales al Frantei.

„In seara aceasta, ma adresez tuturor, intregului popor al Frantei. O noua pagina a indelungatei noastre istorii se deschide in aceasta seara. Vreau sa fie una a sperantei si increderii regasite”, a continuat Macron, promitand „remodelarea relatiilor in Europa si intre popoarele europene”. „Voi apara Franta, interesele sale vitale, imaginea sa, mesajul sau. Voi apara Europa”, a adaugat noul presedinte.

„Franta va fi un membru de prim rang in combaterea terorismului, atat pe teritoriul francez, cat si pe plan international”, a subliniat Macron, salutandu-l pe presedintele in functie al Frantei, Francois Hollande.

„In urmatorii cinci ani, responsabilitatea mea va fi sa atenuez temerile, sa adun toate femeile si toti barbatii pregatiti sa infrunte provocarile enorme care ne asteapta. Voi lupta cu toata forta impotriva diviziunilor. Doar asa vom putea sa oferim poporului francez sansele pe care Franta i le datoreaza. Iubim Franta. In urmatorii cinci ani, vreau sa slujesc natiunea in numele vostru cu modestie, devotament si determinare. Traiasca Republica, traiasca Franta!”, a subliniat Emmanuel Macron.

Presedintele Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea, liderul PSD, l-a felicitat duminica seara pe presedintele ales al Frantei, Emmanuel Macron.

„Felicitari lui Emmanuel Macron! Vive la France!”, a scris Dragnea pe pagina sa de Facebook.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , ,


Comentarii: