Primul dosar penal in cazul unui medic care a refuzat sa examineze pacienti suspecti de coronavirus

news

Parchetul de pe langa Judecatoria Targu-Jiu a deschis un dosar penal pentru abuz in serviciu si zadarnicirea combaterii bolilor, in cazul unui medic de la Spitalul Judetean de Urgenta Targu-Jiu, care refuza sa examineze si sa ofere servicii medicale pacientilor suspecti de infectie cu coronavirus, anunta Agerpres.

„La data de 06.04.2020, urmare a unui articol aparut in mass-media si mediul online, un procuror din cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Targu-Jiu s-a sesizat din oficiu cu privire la savarsirea infractiunilor de abuz in serviciu, prev. de art. 297 alin. l din Codul penal, si zadarnicirea combaterii bolilor, prev. de art. 352 alin. 2 Cod penal, retinandu-se ca doctor G.N., din cadrul S.J.U. Targu-Jiu – Sectia Infectioase, nu isi exercita atributiile de serviciu, respectiv refuza sa examineze si sa ofere servicii medicale pacientilor suspecti de infectie cu virusul SARS-CoV-2, serviciile medicale fiind prestate doar de asistenta medicala D.L.”, se arata intr-un comunicat al Parchetului din Targu-Jiu.

Cercetarile sunt efectuate de catre IPJ – Gorj – Serviciul Investigatii Criminale, sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Targu-Jiu.

Mai mult despre: ,

Comentarii: