Primul film creat integral de Inteligenta Artificiala: „Bun venit in noul suprarealism. Cum se schimba industria filmului” – Video

life

The Frost este primul film creat integral cu ajutorul Inteligentei Artificiale (AI), fiind lansat recent in Statele Unite. Pana acum au mai fost create cu AI filmulete de cateva secunde, insa The Frost este un scurt-metraj care deschide noi drumuri in industria cinematografica.

The Frost reuseste sa isi creeze o atmosfera stranie si deconcertanta inca din primele cadre. Munti uriasi si inghetati, o tabara improvizata de corturi in stil militar, un grup de oameni inghesuiti in jurul unui foc, caini care latra. Sunt lucruri familiare, dar suficient de ciudate pentru a planta o samanta tot mai mare de teama. E ceva in neregula aici.

„Da-mi coada”, spune cineva. Se trece la un prim-plan cu un barbat langa foc rontaind o bucata roz de carne uscata. Este grotesc. Felul in care i se misca buzele nu e tocmai fidel. Pentru o clipa, pare ca isi mesteca propria limba inghetata.

Bine ati venit in lumea tulburatoare a cinematografiei AI, scrie MIT Technology Review. „Am ajuns la un punct in care am incetat sa ne mai luptam cu dorinta de acuratete fotografica si am inceput sa ne aplecam asupra ciudateniei care este DALL-E”, spune Stephen Parker de la Waymark, compania de creatie video cu sediul in Detroit care a realizat The Frost.

The Frost este un film de 12 minute in care fiecare cadru este generat de Inteligenta Artificiala. Este unul dintre cele mai impresionante – si bizare – exemple de pana acum ale acestui nou gen ciudat.

Pentru a realiza The Frost, Waymark a folosit un scenariu scris de Josh Rubin, un producator executiv al companiei care a regizat filmul, si l-a introdus in modelul de creare a imaginilor DALL-E 2 al OpenAI. Dupa cateva incercari si erori pentru a face modelul sa produca imagini intr-un stil multumitor, realizatorii au folosit DALL-E 2 pentru a genera fiecare cadru. Apoi au folosit D-ID, un instrument de inteligenta artificiala care poate adauga miscare imaginilor statice, pentru a anima aceste cadre, facand ochii sa clipeasca si buzele sa se miste.

„Am construit o lume pornind de la ceea ce DALL-E ne oferea”, spune Rubin. „Este o estetica ciudata, dar am primit-o cu bratele deschise”.

„Acesta este cu siguranta primul film creat cu inteligenta artificiala generativa pe care l-am vazut in care stilul pare coerent”, spune Souki Mehdaoui, un cineast independent si cofondator al Bell & Whistle, o companie de consultanta specializata in tehnologii creative.

The Frost se alatura unui sir de scurtmetraje realizate cu ajutorul diferitelor instrumente de inteligenta artificiala generativa care au fost lansate in ultimele luni. Cele mai bune modele video generative pot produce inca doar cateva secunde de video.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: