news

Primul grup de romani evacuati din Fasia Gaza a ajuns la Baza 90 de la Otopeni

Avionul cu primul grup de romani evacuati din Fasia Gaza, alaturi de membri ai familiilor lor, a aterizat, miercuri seara, la Baza 90 de la Otopeni, potrivit Agerpres.

Persoanele din avion vor fi evaluate de o echipa formata dintr-un medic generalist, un psiholog si un psihiatru. Printre cei evacuati se numara o femeie insarcinata, care este considerata prioritate zero, si o persoana bolnava de cancer.

Un prim grup de romani si membri de familie ai acestora – format din 93 de persoane – a fost evacuat marti din Gaza in Egipt.

Miercuri, MAE a anuntat ca inca 51 de romani au primit permisiunea de a parasi Fasia Gaza prin punctul de trecere Rafah. Insa, pentru ca acest punct a fost inchis, ei vor iesi din Gaza la o data ulterioara.

De asemenea, 36 de cetateni moldoveni din Fasia Gaza au fost evacuati, iar din Cairo ei vor fi transportati la Bucuresti, de unde vor fi preluati cu un autocar pus la dispozitie de autoritatile moldovene.

SRI va efectua verificari de securitate in cazul cetatenilor romani cu dubla cetatenie care vin din Fasia Gaza, pentru a preintampina intrarea in tara de elemente teroriste.

Urmareste-ne si pe:
Camelia Stanciu

Share
Published by
Camelia Stanciu

Recent Posts

New York Times: NATO este aproape de a trimite soldati in Ucraina. Care va fi misiunea acestora

Potrivit unui articol publicat in New York Times (NYT), se pare ca NATO este aproape…

2 ore ago

Ciolacu a luat jumatate de guvern in Turcia. Cel mai probabil, vizita a fost aranjata de Ponta

Premierul Marcel Ciolacu a inceput marti o vizita oficiala in Turcia,  unde va aveasi  o…

55 de minute ago

Permis de conducere de la 17 ani? Parlamentarii romani nu sunt de acord: „Suntem pe primul loc la victime in urma accidentelor de circulatie”

Presedinta Comisiei pentru aparare din Senat, Nicoleta Pauliuc, a informat, luni, ca nu sustine proiectul…

39 de minute ago

Nivel ridicat de euroscepticism in Serbia: doar 40% dintre sarbi ar vota pentru aderarea la UE. In schimb, 92% dintre albanezi ar vota in favoarea accederii la blocul comunitar

Potrivit unui sondaj recent realizat de Institutul Republican International, cu sediul la Washington, cetatenii sarbi…

50 de minute ago

Decizie majora privind contractele de munca. ICCJ a stabilit ca termenul de preaviz incepe sa curga din ziua urmatoare comunicarii notificarii de preaviz

Termenul de preaviz incepe sa curga din ziua urmatoare comunicarii notificarii de preaviz si se…

2 ore ago