Primul lider al PSD care indrazneste sa vorbeasca despre „Valiza din Teleorman”. Diversiune jenanta legata de jurnalistii Rise Project

politica

Presedintele PSD Vaslui, Dumitru Buzatu, a declarat, duminica, la un post TV, ca nu il intereseaza valiza cu documentele Tel Drum gasita in Teleorman, subiectul nu va fi discutat in conducerea partidului, iar el nu vrea sa cada „in plasa manipularii”.

„E foarte interesant cum cei de la Rise Project gasesc in fiecare zi, in fiecare noapte, seara, dimineata, cate un geamantan (este prima data cand apare un astfel de caz – n.red.). Eu sunt foarte circumspect in legatura cu chestiunile acestea, nu vreau sa cad in plasa manipularii, nici nu ma intereseaza aceste lucruri pentru ca nu le putem noi rezolva nici macar in CEx-ul PSD. Daca exista chestiuni legate de programul partidului, al Guvernului, de ceea ce noi hotaram in CEx, atunci lucrurile acestea pot sa le comentez in detaliu, sa-mi spun parerea si sa o spun si colegilor mei. In rest, lucruri d-astea am auzit de 27 de ani de cand sunt eu in politica aproape in fiecare zi”, a declarat, duminica, la Realitatea TV, presedintele PSD Vaslui, Dumitru Buzatu, citat de Mediafax.

Intrebat daca valiza cu documente Tel Drum il vulnerabilizeaza pe liderul PSD Liviu Dragnea, Buzatu a raspuns: „Am ascultat comentariile anterioare si nu incetez sa ma mir cum unii prosti tot timpul spera ca vor castiga din aceste stiri senzationale. Orice partid, indiferent de liderul pe care il are, are un program si daca programul face bine, indiferent de soarta liderului, partidul are de castigat. Nu pot sa intru intr-o disputa, ca ei raspandind tot felul de fake-uri si de prostii, eu nu pot decat sa ma rog pentru sanatate lor”.

Rise Project a intrat in posesia unor documente pe care DNA nu le-a gasit la perchezitiile de la Tel Drum, dar a dat peste ele un satean din Teleorman. Potrivit datelor furnizate pana acum de Rise Project, ”o valiza cu informatii esentiale din interiorul corporatiei Tel Drum, la care procurorii DNA n-au avut acces cand au perchezitionat fizic si informatic sediul firmei, anul trecut, a fost gasita in zona rurala din Teleorman, de catre un localnic, chiar pe proprietatea lui. Localnicul a intrat in contact cu o sursa RISE Project din judet”.

Valiza contine un hard negru cu 63 GB de continut din computerul unui om important de la Tel Drum, mii de facturi, acte constitutive de firme-fantoma, extrase de cont, sau documente ale unor interpusi. Totodata, sunt salvate 54.710 mailuri + atasamentele de pe adresa de serviciu, In valiza mai exista o tableta din 2010 care i-a apartinut directorului general Tel Drum, Petre Pitis si peste 1000 de fotografii din excursii exotice cu anturajul, intamplari din firma si momente de familie.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: