Primul lider al PSD care recunoaste ca exista un proiect de lege a amnistiei: „Prin votul din 11 decembrie romanii au cerut sa nu mai fie abuzuri”

politica

Surse politice au anuntat, in urma cu o saptamana, ca PSD lucreaza la un proiect de lege a amnistiei. Si PNL sustine ca are informatii in acest sens si cere precizari, insa toti liderii PSD au refuzat sa recunoasca. Pana acum.

Primul lider care declara ca, intr-adevar, PSD are in vedere o amnistiere este secretarul general adjunct al partidului, Codrin Stefanescu. Lui i-a scapat aceasta informatie in timpul unui dialog aprins la Antena 3, marti seara, in emisiunea Danei Grecu.

„Nu este foarte bine conturata legea amnistiei in acest moment”, s-a scapat Stefanescu.

El a explicat, la o intrebare despre aministiere, ca „prin votul din 11 decembrie romanii au cerut sa nu mai fie abuzuri, si ca drepturile si libertatile nu sunt un lux”.

„Sunt oameni care stau la puscarie cate 10 ani, desi vine Sebi Ghita si spune ca totul a fost o porcarie”, a completat Stefanescu, facand referire la sentinta lui Dan Voiculescu.

Liderul PNL, Raluca Turcan, le-a cerut marti social-democratilor sa spuna public daca vor sustine in Parlament un o lege de amnistie, precizand ca exista „informatii consistente” in acest sens, provenite din grupurile parlamentare ale PSD.

„PNL mai solicita PSD sa spuna clar daca mai propune Parlamentului sau nu Legea amnistiei, sa spuna clar romanilor daca Legea amnistiei a facut parte din programul de guvernare pe care PSD l-a prezentat in campania electorala, daca PSD a primit votul pe Legea amnistiei si cum va actiona PSD cu privire la aceasta lege”, a declarat Turcan.

Tot marti, Liviu Dragnea a pretins ca nu stie nimic. „Eu n-am aceste informatii, o sa verific la grup”, a declarat seful PSD.

Mai multe surse politice afirma ca PSD are in plan sa dea o lege de amnistiere a faptelor comise fara violenta, cu pedepse sub cinci ani. O astfel de lege ii va permite apoi lui Liviu Dragnea, condamnat la doi ani cu suspendare, sa ocupe functia de premier.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: