Primul lider european care o baga in seama pe Dancila. Mesaj ferm, „lupta impotriva coruptiei ramane cruciala”

politica

Presedintele Consiliului European, Donald Tusk, i-a transmis marti un mesaj Vioricai Dancila in care tine sa sublinieze ca ”statul de drept si ireversibilitatea progresului in lupta impotriva coruptiei raman cruciale”.

”Am incredere ca Romania va continua sa contribuie constructiv la o Uniune Europeana puternica si unita si sa sprijine o vecinatate prospera si democratica a UE. Acest lucru este deosebit de important in contextul Agendei liderilor UE si al Presedintiei Romaniei la Consiliului Uniunii Europene in primul semestru al anului 2019”, arata Tusk in scrisoarea sa catre Viorica Dancila.

Presedintele Consiliului European, care va avea miercuri o intrevedere bilaterala la Bruxelles cu presedintele Klaus Iohannis, aminteste in scrisoarea sa de responsabilitatea pe care guvernul Dancila o are in ”sustinerea valorilor europene care stau la baza prosperitatii, stabilitatii si securitatii Romaniei, precum si ale Uniunii Europene”.

In contextul recentelor dialoguri dintre Comisia Europeana si presedintii celor doua camere ale Parlamentului Romaniei privind modificarile aduse legilor justitiei, Tusk a tinut sa precizeze ca sustinerea valorilor europene depinde de statul de drept si lupta impotriva coruptiei.

”Statul de drept si progresele ireversibile in lupta impotriva coruptiei, in conformitate cu asteptarile ridicate ale societatii romanesti, raman cruciale pentru a asigura ca toti cetatenii romani pot beneficia pe deplin de toate oportunitatile oferite de statutul de membru al Uniunii”, a mai spus Donald Tusk in conditiile in care la Bruxelles exista o tendinta de a introduce o definitie privind statul de drept in negocierile privind viitorul cadru financiar multianual, tratative importante pentru Romania care este al doilea beneficiat net de fonduri europene din UE.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: