Primul lider PNL care indrazneste sa i se opuna lui Ciuca: „Pierde tot partidul. Nu cred ca niste alegeri cu un singur candidat sunt un lucru bun pentru PNL”

politica

Europarlamentarul Mircea Hava a afirmat vineri ca nu crede ca „niste alegeri cu un singur candidat sunt un lucru bun pentru PNL sau alt partid” si, de asemenea, nici in derogari, instrument care, in opinia sa, ar trebui folosit doar in situatii exceptionale.

„Credibilitatea Partidului National Liberal nu poate si nu trebuie sa depinda doar de un om. Ca e Ciuca sau altcineva. Daca esti solist, esti doar tu si instrumentul, daca esti prim-ministru sau presedinte de partid, iti trebuie o echipa. Nu am nimic cu Nicolae Ciuca, asa cum nu am avut nici cu Florin Citu, ori cu vreun alt membru al PNL si nu vreau ca acest mesaj sa fie perceput ca o critica a unor persoane, caci nu este. Este, daca mi se permite, o dezamagire personala fata de o situatie mai ampla in care ne aflam”, a scris intr-o postare pe pagina sa de facebook Mircea Hava.

Hava a adaugat ca el nu este „genul entuziast”, care sa aplaude, la „scena deschisa”, schimbarile la varful partidului, ci ca, mai degraba, ramane „rezervat si ingrijorat de inconsecventa si de felul” in care se desfasoara guvernarea.

„Nu m-a miscat decizia lui Citu de a demisiona de la sefia PNL, chiar daca nu am fost un membru al ‘echipei castigatoare’. Nu ma bucura, insa, nici candidatura lui Nicolae Ciuca, si asta nu pentru ca as avea ceva cu militarul sau omul politic Ciuca. (…) In schimb, nu cred ca niste alegeri cu un singur candidat sunt un lucru bun pentru PNL sau alt partid. Pentru ca sunt exact modelul de alegeri in care nu exista un infrant ci, de fapt, pierde tot partidul. Doar ce am trecut prin festivalul democratiei. Nu cred nici in derogari. Exceptia de la regula e un instrument ce trebuie folosit in situatii exceptionale, or PNL nu se afla intr-o astfel de situatie”, a apreciat europarlamentarul.

El a opinat ca, pentru a evalua obiectiv si pe termen lung pe cineva, n-ajunge sa te raportezi la context.

„Azi, lumea se simte mai sigura cand aude un fost militar vorbind despre pace sau razboi. Si nu e o nimica toata. Dar nu va dura o vesnicie. Si, atunci, dupa, ce vom face? Ajungem la jocurile copilariei cu ‘Cioc-boc, nu-i de tine treci la loc! (fara aluzie)’? Asta in timp ce liderul in cauza indura rusinea de a deveni ‘uratul’ tarii doar pentru ca a ascultat de indicatiile celor care i-au spus ca e cel mai frumos! Cam tot cei care alcatuiesc un, daca vreti, ‘pluton’ ce propulseaza lideri pentru ca, mai apoi, sa-i aiba in catarea ‘armei’. Statul, guvernul nu sunt facute sa fie exploatate ca bursa cu un profit, fie si de imagine, imediat”, a sustinut Hava.

Acesta crede ca ar trebui sa fie mai implicati si mai prezenti in decizie liberalii despre care se stie ce rezultate au avut ca alesi directi ai oamenilor, nu pe liste.

„Tocmai pentru ca multi dintre cei de pe liste au intins corzile, au profitat la maxim si au crezut ca le stiu pe toate. Ceea ce e foarte grav, cand nu-i mai asculti pe aia ramasi aproape de oameni si probleme. Daca ar exista mai multa dovada ca Bucurestiul asculta nu doar aude, alta ar fi situatia. Spre deosebire de altii, nu vad neaparat o piedica in faptul ca domnul Ciuca e mai cazon, obisnuit sa ia si sa dea ordine. Dar unde e echipa de guvernare vizibila si cu rezultate? Care sa poata recupera faptul ca am dezamagit electoratul”, scrie liderul liberal.

Mircea Hava a conchis ca PNL este, „inca, un partid mare si stabil, cu o resursa umana importanta”, iar printre liderii sai sunt „multi oameni cu experienta in politica si administratie, asupra carora nu planeaza nici un fel de acuze ori suspiciuni de orice natura, si care ar putea sa isi asume orice candidatura la nivelul PNL sau al tarii”.

In prezent europarlamentar, Mircea Hava a fost primar al municipiului Alba Iulia aproape trei decenii si, de asemenea, lider al liberalilor din Alba pana in anul trecut.

Mai mult despre: ,

Comentarii: