Primul mesaj puternic adresat Romaniei de noul presedinte al SUA, Donald Trump. Iluziile filorusilor sunt spulberate

news

Michael T. Flynn, viitorul consilier pentru securitate nationala al presedintelui-ales al Statelor Unite, Donald Trump, a apreciat angajamentul Romaniei si rolul ei in NATO si in regiune, intr-o convorbire telefonica cu ambasadorul Romaniei la Washington, George Maior.

Flynn a spus ca NATO ramane o alianta fundamentala pentru SUA, in care toti aliatii trebuie sa contribuie pentru beneficiul comun. Viitorul consilier pentru securitate nationala al lui Trump a acceptat invitatia adresata de diplomatul roman, de a vizita tara noastra.

In cadrul convorbirii, ambasadorul nostru l-a felicitat pe Flynn pentru pozitia pe care o va ocupa si l-a asigurat de sprijinul ferm al Romaniei pentru noua administratie.

„Romania este un aliat stabil si sigur al Statelor Unite care contribuie consistent la actiunile de combatere a terorismului si de intarire a securitatii comune. Angajamentul Romaniei in cadrul Aliantei Nord-Atlantice este si va ramane foarte puternic, fiind in acord cu viziunea noii administratii legate de marirea resurselor pentru aparare din partea aliatilor europeni. Acest lucru va fi confirmat prin alocarea de catre tara noastra a 2% din PIB pentru bugetul apararii si mai ales de consolidarea capabilitatlor necesare printr-o planificare judicioasa”, a declarat ambasadorul, citat de Agerpres.

Generalul Flynn a transmis multumiri si aprecieri tarii noastre, presedintelui Klaus Iohannis si Guvernului Romaniei pentru seriozitatea si sprijinul aratate Americii, subliniind importanta sentimentelor pozitive ale populatiei Romaniei fata de Statele Unite, pe care le cunoaste foarte bine.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Comentarii: