Primul pas catre certificarea Aeroportului International Brasov: a fost declarat aerodrom. Poate primi avioane de mici dimensiuni

news

Pentru a obtine autorizarile necesare pentru a functiona ca aeroport, luni ar fi trebuit ca de pe Aeroportul International Brasov sa aiba loc primul zbor oficial, dar autoritatile l-au amanat din cauza vremii, potrivit bzb.ro

Pe aeroportul Brasov pot ateriza, oficial, din 9 decembrie, aeronavele de mici dimensiuni. Anuntul a fost facut de presedintele Consiliului Judetean Brasov, Adrian Vestea, dupa ce Aeroportul International Brasov-Ghimbav a primit certificarea de aerodrom de la Autoritatea Aeronautica Civila Romana.

„De acum inainte orice operator aerian are posibilitatea de a opera pe aerodromul nostru, in perioada in care aerodromul este disponibil pentru aterizarea si decolarea aeronavelor”, a declarat Vestea.

Aeroportul de la Brasov a primit certificatul de autorizare ca aerodrom in urma unui audit realizat de specialistii Autoritatii Aeronautice Civile Romane. „Documentul atesta capacitatea Regiei Autonome «Aeroportul International Brasov – Ghimbav» de a conduce, gestiona si administra aeroportul si de a desfasura activitatile si operatiunile aeriene, in conditiile impuse de Autoritatea de reglementare in domeniul aeronautic”, a explicat presedintele Consiliului Judetean Brasov.

Primul zbor oficial de pe Aeroportul Brasov ar fi trebuit sa fie cel de calibrare a echipamentelor de radionavigatie, programat pentru data de 12 decembrie. Duminica, 11 decembrie, directorul general al Regiei Autonome „Aeroportul International Brasov – Ghimbav”, Alexandru Anghel, a fost anuntat de Autoritatea Aeronautica Civila Romana ca zborul avionului de calibrare pe Aeroportul Brasov nu poate avea loc luni, 12 decembrie, din motive care tin de conditiile meteorologice.

„Zborul de calibrare este un zbor la vedere (Visual Flight Rules – VFR), care se realizeaza in conditii atmosferice si de vizibilitate optime, iar potrivit prognozei meteo anuntate pentru 12 decembrie, aceste conditii nu sunt intrunite. In aceste conditii, zborul de calibrare se amana”, a precizat Anghel.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: