Primul pas pentru scoaterea AUR in afara legii. Guvernul a aprobat Strategia nationala pentru prevenirea si combaterea antisemitismului, a xenofobiei, a radicalizarii si a discursului instigator la ura

politica

Guvernul a aprobat Strategia nationala si Planul de actiuni aferent pentru prevenirea si combaterea antisemitismului, a xenofobiei, a radicalizarii si a discursului instigator la ura, a declarat Alexandru Muraru, consilier onorific al premierului, reprezentant special al Guvernului pentru Promovarea Politicilor Memoriei, Combaterea Antisemitismului si a Xenofobiei.

„Guvernul a adoptat, astazi, prin hotarare de guvern, prima Strategie nationala si Planul de actiuni aferent pentru prevenirea si combaterea antisemitismului, a xenofobiei, a radicalizarii si a discursului instigator la ura. Practic, Romania, incepand de astazi, are o Strategie nationala, are un plan de masuri concrete, cu finantari, cu termene clare. Aceasta Strategie vine ca urmare a unui context international si a unor realitati interne. Romania se alatura unui numar de state membre care au adoptat, pana acum, astfel de documente strategice, fie pentru prevenirea si combaterea antisemitismului, fie intr-un cadru mai larg pentru prevenirea si combaterea altor forme de intoleranta, xenofobie, radicalizare, discurs instigator la ura, violenta politica sau simbolica”, a declarat Alexandru Muraru, joi, intr-o conferinta de presa la Palatul Victoria.

El a precizat ca elaborarea strategiei a durat aproximativ 2 ani si a implicat 20 de institutii nationale, intre care 5 ministere – Educatie, Afaceri Externe, Justitie, Afaceri Interne si Cultura.

Citeste si: Extremistii AUR il declara „agent al unei puteri straine” pe deputatul PNL care a cerut ca AUR sa fie scos in afara legii: „Este infiltrat in structurile de conducere ale statului roman”

Alexandru Muraru a anuntat recent ca „AUR a adunat un cumul de factori care sa-l scoata in afara legii. Este de asteptat ca acelasi comportament il va avea si peste Prut”.

”Anuntul privind participarea AUR la alegerile parlamentare anticipate din Republica Moldova este de fapt incercarea de a crea un nou capitol de destabilizare si violenta politica si simbolica in fragila democratie de peste Prut. Adevaratul proiect al AUR peste Prut este de fapt acela de a denatura drumul europenizarii Republicii Moldova”, afirma deputatul PNL Alexandru Muraru, intr-un comunicat de presa.

El sustine ca in Romania, AUR a alterat democratia, a instigat permanent la ura si la violenta, iar de la tribuna Parlamentului s-au facut declaratii antisemite, xenofobe, de elogiere a criminalilor de razboi.

”In Romania, AUR a adunat un cumul de factori care sa-l scoata in afara legii. Este de asteptat ca acelasi comportament il va avea si peste Prut. Cetatenii Republicii Moldova si autoritatile trebuie sa stie ca, in Romania, AUR nu a avut absolut nicio contributie in Parlament, este un partid care se hraneste din ura si care contribuie la destabilizarea societatii, ceea ce ar servi interesului unor forte din Est. AUR nu reprezinta valorile unionismului, ci valorile autohtonismului nationalist care ne indeparteaza de Europa Occidentala”, afirma deputatul liberal.

Potrivit lui Muraru, Republica Moldova este cel mai important proiect al Romaniei in privinta politicii externe.

”Republica Moldova trebuie sprijinita sa isi construiasca, pas cu pas, traiectoria de stat membru cu drepturi depline in UE. Statul roman isi doreste ca cetatenii Republicii Moldova sa sprijine fortele democratice, europene care au ca obiectiv si sustin un viitor european. Republica Moldova are nevoie in acest moment de sprijin real, consistent si clar in privinta dezvoltarii si integrarii europene, nu de partide care duc de fapt o politica a instigarii la ura, a violentei si extremismului”, a spus Alexandru Muraru.

Mai mult despre: ,

Comentarii: