Primul premier care isi asuma un asemenea OBIECTIV ambitios: „Pana in 2020 sa nu mai avem niciun copil in centre institutionalizate”

politica

La Ateneul Roman, 700 de spectatori si invitati de seama s-au adunat, duminica seara, pentru a sustine cauza copiiilor institutionalizati. Un eveniment caritabil la care au concertat Paula Seling, Dan Bitman, Feli si soprana Irina Iordachescu, organizat de Fundatia „Hope and Homes for Children”. Premierul Dacian Ciolos a participat la eveniment insotit de sotia sa si a fost impresionat de cazul Olgai, o tanara care a trait o drama in caminul de copii, dar a fost ajutata sa mearga mai departe.

„Am fost nascuta in Baia Mare, iar la sase luni am ajuns in Sighet, la un centru de copii. Prima amintire: bataile pe degete, daca nu stiam a ne spune rugaciunile.Exact cum sunt acesti pereti, negativi si reci, asa eram si eu. Mama mea adoptiva nu s-a dat batuta. Si cand am simtit bratele ei care m-au cuprins, am simtit cel mai sigur loc de pe lumea asta”, a povestit tanara, citata de Digi24.

Olga este doar unul dintre copiii pe care viata din camin i-a marcat profund. Ar vrea ca nimeni sa nu mai treaca prin ce a trecut ea si spera ca lucrurile se vor indrepta in Romania. Asta promite si premierul Dacian Ciolos, care a fost prezent la evenimentul organizat de „Hope and Homes for Children”.

„Din pacate suntem astazi la 57.000 de copii care nu sunt in familiile lor. Obiectivul pe care ni-l asumam ca stat este ca in 2020 sa nu mai avem copii in centre institutionalizate”, a spus premierul Dacian Ciolos. .

Executivul vrea sa puna la punct programul anti-saracie pentru ca micutii cu vulnerabilitati sa poata fi reintegrati in societate. Vrea sa sprijine si organizatiile care se implica in acest proces.

„Mai sunt in Romania inca 160 de institutii de tip vechi de inchis cu aproape 8000 de copii in ele”, a spus directorul Regional HHC din Europa Centrala si de Sud, Stefan Darabus.

La evenimentul sustinut la Ateneul Roman au fost prezenti peste 700 de spectatori. Ambasadori, oameni de cultura, dar si simpli cetateni care sustin cauzele copiilor vulnerabili. Violonistul Alexandru Tomescu, soprana Irina Iordachescu, cantaretul Dan Bittman, pianistul Andrei Licaret, dar si solista Paula Seling si actorul Marius Manole au sustinut un spectacol de exceptie.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: