Primul preot care ia atitudine impotriva AUR, dupa ce un deputat AUR si-a aruncat sfidator masca: „Sper sa nu fie nevoie sa te vizitez la Sectia ATI Covid”

politica

Marcel Radut Seliste, preotul Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Craiova, are o reactie taioasa dupa ce proaspatul deputat AUR de Dolj, Ringo Damureanu, si-a aruncat sfidator masca in timpul ceremoniei in care isi primea mandatul de parlamentar.

Damureanu, vicepresedinte al AUR, a facut parte si din delegatia care a mers la consultarile cu Klaus Iohannis. Atunci a purtat masca, vineri a ales insa sa o arunce dispretuitor in fata autoritatilor din Dolj.

Gestul a fost facut in fata presedintelui BEJ Dolj, judecatorul Cristian Iliescu, dupa ce cate un reprezentant de la fiecare partid spusese, la randul sau, cateva cuvinte.

Marcel Radut Seliste, preotul Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Craiova, a vazut gestul lui Damureanu si a tinut sa ii transmita un mesaj taios.

„Gestul dumitale penibil – care, paradoxal, desi se constituie in aruncarea unei masti medicale, exprima de fapt, caderea mastii electorale pe care dumneata ai purtat-o cand ai cerut voturile romanilor – ma determina sa te invit, in calitatea de deputat nou dobandita (si despre care incep sa cred ca nu-ti este potrivita), sa vizitezi o sectie ATI Covid. Sunt convins ca vei afla dumneata o cale legala pentru a organiza o astfel de vizita.

(…) Te va ajuta sa intelegi, dincolo de propaganda politica si de teoria conspiratiei, cat de mare este suferinta bolnavilor infectacti cu SARS-CoV-2 (Covid 19) si cat de dificila este munca personalului medical care lupta pentru a-i salva.

Il rog pe Dumnezeu sa te fereasca de infectarea cu SARS-CoV-2 (Covid 19) si sa nu fie nevoie vreodata sa te vizitez, pentru motive duhovnicesti, in salonul din Sectia 4 ATI Covid a spitalului unde slujesc Bisericii lui Hristos si semenilor mei”, i-a transmis preotul.

Mesajul integral

Un mesaj catre fostul sindicalist Ringo Damureanu, deputat de Dolj al AUR

Domnule deputat,

Am citit in presa locala despre gestul dumitale de bravada adolescentina facut la ceremonia de inmanare a certificatelor de parlamentari desfasurata astazi la Prefectura Dolj, cand ti-ai scos masca medicala si ai azvarlit-o pe masa.

Coincidenta face ca tot astazi – probabil chiar la ora la care dumneata participai la aceasta ceremonie pe care ai incercat sa o arunci in penibil cu gestul ridicol pe care l-ai comis – sa fiu in Sectia de ATI 4 – Covid a Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Craiova, implinindu-mi datoria fireasca pe care o am ca preot de spital, la patul de suferinta al bolnavilor, spovedindu-i si daruindu-le Trupul si Sangele Mantuitorului Iisus Hristos, in temeiul libertatii religioase pe care o garanteaza Constitutia tarii si legislatia Uniunii Europene.

In Sectia de ATI 4 – Covid, am vazut suferinta si chinul bolnavilor infectati cu SARS-CoV-2 (Covid 19) si efortul extraordinar pentru salvarea acestora depus de colegii mei din Spital, cadrele medicale care lucreaza in sectie.

Gestul dumitale penibil – care, paradoxal, desi se constituie in aruncarea unei masti medicale, exprima de fapt, caderea mastii electorale pe care dumneata ai purtat-o cand ai cerut voturile romanilor – ma determina sa te invit, in calitatea de deputat nou dobandita (si despre care incep sa cred ca nu-ti este potrivita), sa vizitezi o sectie ATI Covid. Sunt convins ca vei afla dumneata o cale legala pentru a organiza o astfel de vizita…

Evident, bravada asta puerila nu-ti va fi ingaduita, caci vei fi obligat sa porti (cum am facut si eu, astazi) echipamentul de protectie, insa cred ca dumneata, ca deputat de Dolj, vei face acest mic sacrificiu de a te imbraca in echipamentul de protectie, pentru a fi alaturi de bolnavii infectacti cu SARS-CoV-2 (Covid 19), cetateni pe care-i reprezinti in Parlamentul Romaniei.

Te va ajuta sa intelegi, dincolo de propaganda politica si de teoria conspiratiei, cat de mare este suferinta bolnavilor infectacti cu SARS-CoV-2 (Covid 19) si cat de dificila este munca personalului medical care lupta pentru a-i salva.

Il rog pe Dumnezeu sa te fereasca de infectarea cu SARS-CoV-2 (Covid 19) si sa nu fie nevoie vreodata sa te vizitez, pentru motive duhovnicesti, in salonul din Sectia 4 ATI Covid a spitalului unde slujesc Bisericii lui Hristos si semenilor mei.

Dumnezeu sa te lumineze, domnule deputat!

Pr. Marcel Radut Seliste
Preotul Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Craiova

Mai mult despre: ,

Comentarii: