Primul proces, primul esec. Sectia Speciala, infrangere la ICCJ in primul dosar de trimitere in judecata. Verdict: achitare

news

Inalta Curte de Casatie si Justitie a dispus, vineri, achitarea lui Eugen Stoina, procuror la Parchetul de pe langa Judecatoria Sibiu, trimis in judecata de Sectia de investigare a infractiunilor din justitie (SIIJ) pentru savarsirea infractiunii sustragere de la prelevarea de mostre biologice, dupa ce a consumat bauturi alcoolice si a produs un accident rutier.

Potrivit deciziei instantei, Eugen Stoina a fost achitat in baza baza art.396 alin.5 rap. la art.16 alin.1 lit. b teza I din Codul de procedura penala, care prevede: „fapta nu este prevazuta de legea penala”.

Decizia nu este definitiva si poate fi atacata cu apel.

Acesta este primul dosar instrumentat de SIIJ, trimis in instanta in noiembrie 2018.

Procurorii Sectiei pentru investigarea infractiunilor din justitie sustineau ca, la data de 11 ianuarie 2018, aflandu-se in Bucuresti la volanul unui autoturism, Eugen Stoina, pe fondul nepastrarii distantei intre autovehicule, a intrat in coliziune cu un alt autovehicul care se afla oprit, in coloana, la semafor.

Accidentul a generat tamponarea in lant a inca doua autoturisme, oprite in coloana la semafor, precum si vatamarea corporala a procurorului.

La locul accidentului s-au deplasat politisti de la Brigada Rutiera, precum si un echipaj SMURD, care a hotarat transportarea lui Eugen Stoina la spital pentru acordarea de ingrijiri medicale.

„Din probele administrate de procurori reiese ca inculpatul ar fi parasit unitatea medicala fara a avea avizul medicului de garda. Ulterior, inculpatul a fost cautat de organele de Politie Rutiera, reusindu-se contactarea telefonica a acestuia, (…) cu solicitarea de a se prezenta la sediul Brigazii Rutiere. Inculpatul s-a prezentat la sediul Politiei Rutiere, unde a fost testat cu aparatul alcooltest. Ulterior, inculpatul a fost condus apoi la o unitate medicala, unde i-au fost recoltate probe de sange, stabilindu-se ca acesta consumase bauturi alcoolice”, preciza Parchetul.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: