Primul procuror care isi depune candidatura pentru sefia DNA. Presa borfasilor o considera „prietena lui Kovesi”

news

Luni, in ultima zi in care pot fi depuse candidaturi pentru sefia DNA, procurorul Florentina Mirica si-a depus dosarul la Ministerul Justitiei pentru a ocupa aceasta functie.

Mai multe publicatii si televiziuni care s-au remarcat prin atacuri isterice la adresa DNA au spus despre Florentina Mirica ca ar fi „prietena lui Kovesi”. Antena 3 cere deja ca Tudorel Toader sa respinga aceasta candidatura.

Florentina Mirica este procuror sef serviciu la Sectia de combatere a coruptiei din cadrul DNA din 2014.

In iunie, sectia de procurori a CSM a respins o actiune disciplinara impotriva acesteia, initiata de Inspectia Judiciara. Actiunea disciplinara a fost formulata pentru savarsirea abaterii prevazute de art. 99 lit. j) din Legea 303/2004, respcetiv „nerespectarea secretului deliberarii sau a confidentialitatii lucrarilor care au acest caracter, precum si a altor informatii de aceeasi natura de care a luat cunostinta in exercitarea functiei, cu exceptia celor de interes public, in conditiile legii”.

Fosta sefa a DNA Laura Codruta Kovesi a insotit-o de mai multe ori pe Florentina Mirica la audierile din cadrul CSM, procurorul-sef DNA declarand ca este vorba de o cercetare disciplinara in dosarul in care a fost investigat fostul ministru de Interne Gabriel Oprea, fostul ministru de Interne Petre Toba si fostul sef al Directiei de Informatie si Protectie a MAI.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: