Primul razboi intre „colegii” PNL si PSD. Avertisment pentru Ciolacu: „Eliminarea cotei unice de impozitare este imposibila cu PNL la guvernare”

actualitate

Deputatul PNL Cristian Bacanu a anuntat, marti seara, ca PNL nu va fi niciodata de acord cu eliminarea cotei unice. Marcel Ciolacu anuntase anterior ca mai sunt trei sau patru state in Europa care au cota unica, intrebandu-se daca toti sunt “tampiti si numai noi suntem destepti”.

„E regretabil ca PSD vrea sa isi fidelizeze propriul electorat pe seama unui subiect atat de delicat si atat de important pentru mediul de afaceri precum este cota unica.

Din punctul meu de vedere si sunt sigur ca toti colegii mei liberali sunt de aceeasi parere, eliminarea cotei unice de impozitare este imposibila cu PNL la guvernare. Am arunca mediul de afaceri in aer cand solutiile sunt simple: sa luptam la modul real cu evaziunea fiscala si sa reformam si digitalizam ANAF. La ce va conduce eliminarea cotei unice? Printre altele, la munca la negru, la pierderea investitorilor si la cresterea suplimentara a preturilor.

Introducerea de noi taxe pentru mediul de afaceri care duce tot greul economiei, care asigura mersul tarii, investitiile si plata salariilor bugetarilor este cea mai proasta idee. Nu, nu putem lovi motorul Romaniei doar pentru ca asa doresc unii.

Nu am niciun dubiu ca PNL va ramane loial antreprenorilor, a celor care nu dorm noaptea ca sa-si mentina afacerile si sa isi plateasca angajatii, a celor care au iesit din zona de confort pentru a face un pic mai mult si ca toate aceste idei traznite venite de la PSD precum eliminarea cotei unice vor ramane la stadiul de declaratie politica si atat.

PS: Sa nu creada dl Ciolacu ca poate face orice pofteste, este suficient ce a facut la Comisia Juridica din Camera Deputatilor.

PPS: vrem prosperitate? Trebuie sa adoptam politici liberale si sa ocrotim mediul de afaceri”, a scris Bacanu pe Facebook.

Presedintele PSD Marcel Ciolacu a afirmat marti ca mai sunt trei sau patru state in Europa care au cota unica, intrebandu-se daca toti sunt “tampiti si numai noi suntem destepti”. El a mentionat ca peste tot s-a schimbat sistemul de impozitare.

“Ori scoti pe toata lumea din Codul Fiscal si nu mai exista exceptii si gasesti o alta forma. Nu am inteles de ce s-a suparat toata lumea cu taxa unica. Care taxa unica? (…) Unii platesc 16%, unii platesc 10%, nu e cota unica. Vor fi discutii anul viitor sa vedem spre ce ne indreptam. Europa se indreapta catre o energie verde, e prins in PNRR.

(…) Daca mai sunt trei, patru state in Europa cu cota unica, toti restul sunt niste tampiti, numai noi suntem destepti? Peste tot s-a schimbat sistemul de impozitate, numai in Romania e perfect? Dar vedem ca avem cele mai mici venituri”, a declarat Marcel Ciolacu, marti, la TVR 1.

El a mai afirmat ca pana la sfarsitul anului trebuie sa fie realizat bugetul pentru 2022.

Mai mult despre: ,

Comentarii: