Primul sondaj din 2019. Klaus Iohannis spulbera tot, scor urias. Liviu Dragnea, procente jenante, este batut si de Ponta

politica

IMAS a realizat un sondaj in luna ianuarie, la comanda Europa FM, din care rezulta ca presedintele Klaus Iohannis este cel mai popular lider politic al momentului. Liviu Dragnea se afla pe locul 5, in urma lui Victor Ponta si Dacian Ciolos.

Daca duminica ar avea loc alegeri pentru Parlament, 17,4 % dintre romani ar vota cu Partidul Social Democrat. Pe locul doi, la aproximativ 2 procente se afla Partidul National Liberal.

Pentru Europarlamentare, in topul preferintelor electoratului ramane Partidul Social Democrat cu 17.4%, insa intr-o cadere care il apropie extrem de mult de Partidul National Liberal – cotat cu 15.2%.

Cat despre viitorul presedinte, actualul sef al statului – Klaus Iohannis ar obtine 34,9% din voturi – arata sondajul IMAS realizat la comanda Europa FM, in perioada 11 – 30 ianuarie.

Daca europarlamentarele ar avea loc duminica, primele doua locuri ar fi ocupate tot de PSD – 17.4% si PNL – 16,5%, iar pe locul trei ar urca USR – cu 9,3% din intentiile de vot. ALDE coboara pe 4 – cu 9,1 procente.

Daca in loc de luna noiembrie, alegerile prezidentiale ar avea loc duminica – Klaus Iohannis ar ramane favorit cu 34,4% din intentiile de vot, in cadere cu 0.5% fata de sondajul IMAS din decembrie.

Calin Popescu Tariceanu l-ar depasi de aproape trei ori pe Liviu Dragnea cu 15.4%, fata de 6 la suta, pe locul 3 s-ar situa Victor Ponta – 13.2% si pe locul 4 Dacian Ciolos, cu 10.9%.

Procentul celor nehotarati sau celor care nu raspund este de 8.2%.

Interviurile au fost realizate prin telefon, utilizand metoda CATI (Computer Assisted Telephone Interviewing).

Esantionul este probabilist, multistratificat, cu extragere aleatoare a persoanei. Respondentii au fost selectati aleator de catre calculator, prin generarea automata de numere de telefon; Pentru acest studiu au fost intervievate 1011 persoane cu varste de 18 ani si peste; Perioada de realizare a interviurilor: 11 – 30 ianuarie 2019. Eroarea de esantionare este de +/- 3.1%.

Mai mult despre: , , , ,

Comentarii: