externe

Primul summit din lume privind siguranta utilizarii inteligentei artificiale va avea loc in Marea Britanie

Marea Britanie va gazdui in acest an un summit mondial privind securitatea inteligentei artificiale, iar premierul Rishi Sunak si presedintele american Joe Biden vor discuta despre aceasta tehnologie in cadrul intalnirii lor de joi, scrie Reuters.

Summitul va aborda riscurile asociate cu inteligenta artificiala si va pune in discutie modul in care acestea pot fi atenuate prin actiuni coordonate la nivel international, a precizat guvernul britanic intr-o declaratie.

Data evenimentului nu a fost precizata.

Biden si Sunak, care se vor intalni joi pentru a patra oara in ultimele luni, vor lucra pentru a-si coordona abordarile privind tehnologiile critice si emergente si pentru a-si consolida securitatea economica, au declarat oficiali britanici si americani.

Mai multe guverne se gandesc cum sa atenueze pericolele noii tehnologii, care a cunoscut un boom al investitiilor si al popularitatii in randul consumatorilor in ultimele luni, dupa lansarea ChatGPT de la OpenAI.

Autoritatile de reglementare din intreaga lume se straduiesc sa elaboreze norme care sa reglementeze utilizarea IA generativa, care poate crea texte si imagini, al carei impact a fost comparat cu aparitia internetului.

Reamintim ca, luni, Comisia Europeana a propus sa oblige companiile de tehnologie, precum Google, Facebook si TikTok, sa eticheteze continutul creat de inteligenta artificiala pentru a ajuta utilizatorii sa identifice dezinformarea.

Urmareste-ne si pe:
Victor Mihalache

Share
Published by
Victor Mihalache

Recent Posts

Auzit-ati de-un Vilcean care musca din dusman?

Pentru ca se plictisesc teribil prin Parlament, tot scotand bilute din nas sau accesand de…

3 ore ago

Cum arata Vovciank, un alt oras pe care Rusia vrea sa-l „elibereze”. Peste 14.000 de oameni au fost stramutati din casele lor

Imagini teribile cu cartierele din orasul Vovciank, atacat puternic de Rusia. Numeroase blocuri de locuinte…

3 minute ago

Turbulente grave pe un zbor Londra-Singapore: un mort si 30 de raniti. Victimele nu purtau centura de singuranta

O persoana a murit si alte peste 30 au fost ranite intr-un zbor Singapore Airlines…

O oră ago

Judecatoarea lui Pascu se transfera de la Mangalia la Constanta. CSM i-a aprobat solicitarea

Judecatoarea Ioana Ancuta Popoviciu, cea care gestiona dosarul accidentului de la 2 Mai, de care…

O oră ago

In ce consta „sanctiunea maxima” pentru deputatul Vilceanu, dupa ce l-a batut pe deputatul Roman: Salariu mai mic cu 50% si reducerea timpului de vorbire in Parlament

Comisia juridica din Camera Deputatilor a aprobat, marti, la solicitarea Biroului Permanent, o sanctiune maxima…

O oră ago