Primul suspect de infectie cu coronavirus din Romania. A fost dus de urgenta de la aeroport la spitalul Matei Bals

news

Un pasager care prezenta unele simptome de gripa, sosit sambata dupa-amiaza la aeroportul Otopeni cu o cursa de Tel Aviv, a fost preluat de o ambulanta 112 si transferat la spitalul Matei Bals, informeaza reprezentantii Companiei Nationale Aeroporturi Bucuresti (CNAB).

La bord, pasagerul a spus ca a calatorit in China, insa acum trei luni.

„Astazi, 25 ianuarie, comandantul cursei Ryanair de pe ruta Tel Aviv -Bucuresti, a solicitat prezenta unei echipe medicale la aterizare, ca urmare a faptului ca un pasager prezenta unele simptome de gripa. Aeronava a aterizat la ora 15:51 si, dupa interventia serviciului medical al aeroportului, pasagerul a fost preluat de o ambulanta 112 si transferat la spitalul Matei Bals”, au spus reprezentantii CNAB, citati de Agerpres.

Potrivit acestora, au fost luate toate masurile in conformitate cu protocolul si procedurilor medicale in vigoare.

„Ca urmare a verificarilor efectuate personalul specializat al autoritatii in domeniu, ceilalti 178 pasageri au fost debarcati pe flux normal. Ei isi vor lasa datele de contact”, au sustinut reprezentantii aeroportului.

Pasagerul suspect de gripa este de origine israeliana. De el de gripa se ocupa Serviciul Sanitar de Frontiera din cadrul Institutului National de Sanatate Publica.

Mai mult despre:

Comentarii: