Primul tanc Leopard 2 care a plecat spre Ucraina. Canada a tinut sa fie prima: „Tancurile de lupta sunt in drum pentru a ajuta Ucraina” – Video

externe

Ministrul canadian al Apararii, Anita Anand, a dat publicitatii imagini cu primul tanc Leopard 2, de fabricatie germana, care a luat drumul Ucrainei.

„Tancurile de lupta sunt in drum pentru a ajuta Ucraina. Primul tanc canadian Leopard 2 este pe drum. Sprijinul Canadei pentru Ucraina este neclintit”, a scris ea pe Twitter sambata, alaturi de imaginile cu tancul de fabricatie germana incarcat in avion.

„Astazi, un avion al Fortelor Aeriene Canadiene a decolat de la Halifax cu primul tanc greu de lupta Leopard 2 pe care Canada il trimite in Ucraina”, a a mai scris ea.

Ministrul de Externe al Ucrainei, Dmitro Kuleba, a declarat la inceputul acestei saptamani ca tara sa va primi intre 120 si 140 de tancuri occidentale intr-un „primul val” de livrari de la o coalitie de 12 tari.

Cancelarul german Olaf Scholz spunea ca Germania si partenerii sai europeni planuiesc sa trimita „rapid” doua batalioane de tancuri Leopard 2 in Ucraina – sugerand aproximativ 80 de vehicule, adaugand ca Germania va furniza o companie de 14 tancuri Leopard 2 A6 „ca prim pas. ”

Germania a spus ca va trimite tancurile Leopard 2 ”la sfarsitul lui martie-inceputul lui aprilie”.

Formarea militarilor ucraineni in utilizarea blindatelor usoare de tip Marder urmeaza sa inceapa ”pana la sfarsitul lui ianuarie”, in Germania. Formarea militarilor ucraineni in utilizarea tancurilor de tip Leoprad urmeaza sa aiba loc ”un pic mai tarziu”, a anuntat ministrul german, Boris Pistorius.

Marea Britanie spera ca tancurile Challenger 2 pe care le furnizeaza Ucrainei vor ajunge in tara la sfarsitul lunii martie, a declarat joi ministrul Departamentului Apararii, Alex Chalk.

Marea Britanie a declarat ca va trimite 14 dintre tancurile sale grele de lupta impreuna cu sprijin suplimentar de artilerie in Ucraina.

In schimb, in ceea ce priveste puternicele tancuri Abrams, Casa Alba a declarat ca ar putea dura multe luni pentru ca acestea sa ajunga in Ucraina.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: