Primul tren de „mare viteza” care va lega Romania de Occident va circula pe ruta Arad-Viena. Trenul va atinge viteza de 160 km/h

news

Comisia Europeana a lansat recent un program prin care doreste faca mai atractive calatoriile cu trenul. Pentru aceasta, au fost stabilite zece rute care vor infiintate in curand: Austria-Ungaria-Romania, Olanda-Franta-Spania, Catalonia- Occitania, Franta-Italia, Olanda-Marea Britanie, Germania-Danemarca- Suedia, Cehia-Germania, Germania-Italia, Germania-Elvetia, Spania-Portugalia, scrie aradon.ro.

Aradul beneficiaza de aceasta legatura internationala datorita faptului ca linia de tren Arad – Simeria este in curs de modernizare, lucrarile urmand sa se incheie in aceasta vara. Odata modernizata linia, trenurile vor putea circula cu viteze de pana la 160 km/h.

„Un tren nou, confortabil, modern, va lega Aradul de Budapesta si Viena. Iata ca avem deja primul rezultat al modernizarii caii ferate Curtici-Arad-Simeria. Aradul va fi conectat la reteaua europeana de cale ferata printr-un tren modern, parte a unui amplu proiect european”, a anuntat Iustin Cionca, presedintele Consiliului Judetean Arad.

Comisia Europeana va sprijini aceste proiecte-pilot facilitand contactele intre partile interesate implicate si oferind asistenta. Bruxellesul isi propune, in special, sa ajute operatorii sa se regaseasca in legislatia europeana si sa identifice ajutoarele existente sau viitoare, transmit reprezentantii Comisiei Europene.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: